Contact /   Aanmelden   /   Vacatures

Deze website maakt gebruik van cookies! Meer details over onze cookies kan je terugvinden in ons cookiebeleid

Welkom op de webshop van Leirovins. Met een klik op het land ziet u ons aanbod aan wijnen die wij in deze regio selecteerden.

Met deze webshop bieden wij u niet alleen een online bestel- en betaalsysteem, het is ook een handige lijdraad doorheen ons assortiment  aan wijnen en champagnes .
Het biedt u de mogelijkheid uw eigen selectie te maken op het ogenblik dat het u beste past.

Portugal (16) artikels Spanje (59) Frankrijk (170) Oostenrijk (172) Italië (87) Duitsland (27)
388
Regio
Type
Wijnhuizen
Druiven
Tussen 0 en 250 +
€ 0
€ 250 +

Toon enkel kelderresten

Toon enkel biowijnen


» nieuwe zoekopdracht

Alle prijzen zijn incl. BTW.
» Toon de prijzen excl. BTW.
Blog Ontdek onze biowijnen

SALZBERG - GERNOT HEINRICH (2011)

SALZBERG - GERNOT HEINRICH

Salzberg is the name of what is probably the best site on the slopes of the Parndorfer Platte, where the grapes for this blend are grown.

CHARACTER
Dark ruby-garnet with an opaque core and thin fading rim. Inviting fragrance of sandalwood, ripe cherries, dark chocolate, and balsamic spice over a background of dark forest berries. Multifaceted aromas and flavours, complex and full-bodied with well-integrated tannin. Subtle extract sweetness is nicely balanced with cool crispness on the long finish. Potential to age for decades.

ORIGIN
Salzberg is the name of one of the oldest and best vineyard slopes in Gols, which faces southwest and is dominated by red gravel from the ice age mixed with fine-grained sandy-loam sediment. We take advantage of this soil versatility with the varieties Zweigelt (40%), Blaufränkisch (30%), and Merlot (30%).

PRODUCTION
Bottled with conscientious handcraft and great care throughout the entire life cycle.The vineyards are cultivated according to the biodynamic regulations of Respekt. Manual harvest at the end of September through the beginning of October 2011. Spontaneous fermentation with three weeks on the skins in wooden vats. Basket pressed and 30 months maturation in used 500-litre oak barrels.

THE NUMBERS
50% Blaufränkisch, 50% Merlot • 14.0% Vol. • 5.4 g/l acidity • 1.0 g/l residual sugar • Contents (L): 0.75, 1.5, 3.0, 6.0

Bottled end of May 2014.

Prijs (vanaf 6 flessen): € 85,80 / fles

Eenheidsprijs: € 103,82


Biowijn
Volume: 0.75 L