1

Andrea Oberto - Barbera d'Alba San Giuseppe

€ 23,57(Prijs / fles)
€ 20,50(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Andrea Oberto - Barbera d'Alba San Giuseppe'

Diep robijnrode wijn met in de neus gebrande toetsen, kruiden en kersen. In de mond vol, volledig in lijn met de neus. Kortom een grote elegante wijn met een lange afdronk. 60% van de wijn rijpt gedurende 8 maanden in inox vaten, de andere 40% gedurende 6 maanden in nieuwe eikenhouten vaten. De druiven zijn afkomstig van de “San Giuseppe” wijngaard in La Morra. De ondergrond bestaat voornamelijk uit kalk en klei. Totale productie 5.500 flessen. Optimale schenktemperatuur: tussen 16 en 18°C.

Andrea Oberto - Barolo & Barbera d'Alba

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Andrea Oberto - Barolo & Barbera d'Alba

Italië(Land)Piëmonte - Barbera d'Alba(Regio)

In het dorp La Morra, een van de elf gemeenten van de appellatie Barolo, op 513 meter boven de zeespiegel, ligt het domein van Andrea Oberto en zijn zoon Fabio. Hier zijn de Barolo's gekend als de meest geparfumeerde en elegante van de hele appellatie.

Andrea Oberto was vroeger een vrachtwagenchauffeur en een landbouwer. Hij erfde enkele hectaren wijngaard van zijn vader, en uit passie voor de wijn ging hij die na zijn dagtaak bewerken om er wijn van te maken. Zijn eerste wijnen bottelde hij in 1978, vandaag telt het domein 16 hectaren. En Andrea werkt nog altijd met evenveel passie in de wijngaard. Zijn zoon Fabio is nu de wijnmaker.

Er worden een tiental verschillende wijnen gemaakt, met als topwijnen de Barolo Brunate, Barolo Rocche en Barolo Albarella, drie cru's van de best gelegen wijngaarden. Maar ook de Barbera's en de nebbiolo's uit de bredere appellatie Langhe getuigen van de klasse en elegantie die alle wijnen van dit domein typeren.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.