1

Andrea Oberto - Barolo Rocche Dell'Annunziata

€ 66,70(Prijs / fles)
€ 58,00(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Andrea Oberto - Barolo Rocche Dell'Annunziata'

Grape : 100% Nebbiolo
Growing area : 3 vineyard in La Morra
Vineyard size : 0,8 Ha
Vineyard density : 4.000 vines/Ha
Aspect : Southeast
Soil : Sandy
Training system : Classic Guyot method with medium-short pruning
Vineyard yield : 1,1 Kg of Grape/Vine (by thinning)
Maturation : 26 months in oak wood barrels and barriques, 6 months in bottle
Annual production : Around 3.800
Tasting notes :
Deep ruby red, with hints of pale orange. On the nose, blossoms and spice plend with toasty oak in impressive, elegant harmony. The tannins are unusually forward for the Rocche dell’Annunziata cru, but the wine, as always, displays a perfect balance between power and elegance.

Andrea Oberto - Barolo & Barbera d'Alba

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Andrea Oberto - Barolo & Barbera d'Alba

Italië(Land)Piëmonte - Barolo(Regio)

In het dorp La Morra, een van de elf gemeenten van de appellatie Barolo, op 513 meter boven de zeespiegel, ligt het domein van Andrea Oberto en zijn zoon Fabio. Hier zijn de Barolo's gekend als de meest geparfumeerde en elegante van de hele appellatie.

Andrea Oberto was vroeger een vrachtwagenchauffeur en een landbouwer. Hij erfde enkele hectaren wijngaard van zijn vader, en uit passie voor de wijn ging hij die na zijn dagtaak bewerken om er wijn van te maken. Zijn eerste wijnen bottelde hij in 1978, vandaag telt het domein 16 hectaren. En Andrea werkt nog altijd met evenveel passie in de wijngaard. Zijn zoon Fabio is nu de wijnmaker.

Er worden een tiental verschillende wijnen gemaakt, met als topwijnen de Barolo Brunate, Barolo Rocche en Barolo Albarella, drie cru's van de best gelegen wijngaarden. Maar ook de Barbera's en de nebbiolo's uit de bredere appellatie Langhe getuigen van de klasse en elegantie die alle wijnen van dit domein typeren.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.