1

Nino Franco - Prosecco Rustico DOCG

€ 20,70(Prijs / fles)
€ 18,00(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Nino Franco - Prosecco Rustico DOCG'

Wine Advocate 31st Aug 2017 by Monica Larner
ROBERT PARKER 87 POINTS
; The NV Valdobiaddene Prosecco Superiore Brut Rustico is made with no perceived residual sugar. The bouquet shows dried aromas of cut grass and lemon zest. The wine is polished and clean with a great sense of sharpness and energy. It has the acidity and the cutting effervescence to keep the palate clean and refreshed.

Nino Franco is one of the top names in serious Prosecco. At their best, these wines will make readers reconsider the conventional wisdom that Prosecco is a simple, straightforward aperitif wine.

Nino Franco - Prosecco

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Nino Franco - Prosecco

Italië(Land)Veneto - Prosecco(Regio)

Nino Franco Winery is gevestigd in Veneto, de provincie van Venetië. Hier beginnen de Alpen en lopen de grote rivieren "Adige" en "Piave" naar het zuiden. Dit is Valdobbiadene, het ligt genesteld onder de uitlopers van de Alpen en is gekend als de fijnste productiestreek van Italië voor Prosecco.

Een decennium geleden, nam Primo Franco dit mousserende wijnlandgoed van zijn vader, Nino Franco over, en investeerde zwaar in verbeteringen aan de wijkelders en de wijngaarden. Nino Franco bracht Prosecco op een hoog kwaliteitsniveau en maakte er één van meest geliefdste mousserende wijnen uit Italië van.

Nochtans, is het met de overheersing van Prosecco als "dè Italiaanse mousserende" wijn dat de onvermijdelijke vergelijking met Champagne beëindigt. De doc.- regelgeving staat een brede waaier van stijlen en technieken toe, dit resulteert in ongedwongen verse, heerlijke bruisende wijnen. De niveaus van de alcohol voor Prosecco zijn typisch lager dan voor Champagne, gewoonlijk niet meer dan 10.5%-11%. Bij de meeste Prosecco, is de mousse (bellen) opzettelijk zacht en niet agressief.

In een samenstelling van 3 boeken van Jamie Oliver, Matt Skinner en Jimmy Doherty, Jamie Oliver and Friends, wordt Nino Franco De Koning van de Prosecco genoemd.

Matt Skinner, sommelier bij Fifteens in Londen schrijft letterlijk :

‘Afgezien van het feit dat het getuigt van goede manieren om je gasten bij aankomst een drankje aan te bieden, zal een goed gekozen wijn je eetlust stimuleren, je hongerig maken en - als het er in de keuken een beetje om spant - je wat meer tijd geven. Goede Prosecco is de perfecte start, al zijn goede voorbeelden dun gezaaid. Nino Franco is de koning van goede Prosecco, en deze smaakrijke wijn met impressies van groene appel, peer en citroensorbet moet genoeg zijn om je in een paar tellen het water in de mond te geven.'

Te drinken als aperitief, als combinatie bij wit vlees en vis als hoofd-gerechten maar ook met pasta en risotto.

 


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.