1

Frammento - Bianco Orvieto Classico DOC - Decugnano Dei Barbi

€ 14,55(Eenheidsprijs)
€ 12,65(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Frammento - Bianco Orvieto Classico DOC - Decugnano Dei Barbi'

Grechetto 50%, Vermentino 20%, Sauvignon Blanc 20%, Procanico 10%,
Productie 40.000 flessen
13% vol - Totale Zuurgraad 5,9 g/l.
Restsuikers 2 g/l. pH 3,29

TERROIR EN WIJNGAARDEN
Geplant in 1976, 1986, 1997 en 2000. De expositite is zuidoostelijk en zuidwestelijk. Hoogte 320 meter boven zeeniveau. Soort bodem van mariene oorsprong, marly en kleiachtig met fossielen van oesters en schelpen uit het Plioceen tijdperk.

VINIFICATIE : Opbrengst per 54hl/ha. Zeer zachte persing van de druiven, vooraf gekoeld. De opbrengst van de druiven in most was 60%. Gisting in roestvrij staal, bij een temperatuur van 13°-14° C gedurende 10-12 dagen. Verfijning Drie maanden in fles

Tenuta Decugnano Dei Barbi - Orvieto Umbrië

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Tenuta Decugnano Dei Barbi - Orvieto Umbrië

Italië(Land)Umbrië(Regio)

Ik creëerde Decugnano dei Barbi in 1973 met als doel het produceren van wijnen van de hoogst mogelijke kwaliteit en met respect voor een uniek en kostbaar terroir aldus Claudio Barbi. Maar bovenal houden we ervan om elegante, ongelooflijk aangename wijnen met een sterke identiteit te produceren die door verfijnde klanten over de hele wereld worden gewaardeerd.
Decugnano dei Barbi wordt gezien als één van de beste wijnproducenten van
Orvieto. Het wijnhuis ligt tussen de plaats Orvieto zelf en het nabijgelegen Lago di Corbara. Het gebied staat bekend om haar goede witte kwaliteitswijn, de Orvieto DOC. Met de Decugnano dei Barbi Il Bianco (Orvieto Classico Superiore DOC, een wijn die al meermaals bekroond is…) en de Decugnano dei Barbi Villa Barbi Bianco heeft het bedrijf twee topwijnen in haar assortiment uit dit gebied. De witte wijnen bestaan voor het grootste deel uit, Grechetto en Vermentino en in mindere mate Sauvigon Blanc en Procanico. De rode wijnen deels uit Sangiovese, Cabernet Sauvignon en Merlot.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.