1

Zuani - Pinot Grigio Sodevo

€ 19,55(Prijs / fles)
€ 17,00(vanaf 6 stuks)
WijnhuisZuani - Friuli Collio
Wijnjaar2022
RegioFriuli Collio
TypeWitte wijn
Volume0.75 L
DruifsoortPinot Grigio

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Zuani - Pinot Grigio Sodevo'

Natuurlijke edelsteenachtige mutatie van Pinot Grigio is zeker een van de beroemdste druivensoorten ter wereld en heeft in Friuli Venezia Giulia de ideale omstandigheden gevonden om zich te ontwikkelen.
Pinot Grigio Sodevo, uitsluitend gevinifieerd in stalen tanks om de raskenmerken van de druivensoort te behouden, integreert een elegant en verfijnd aromatisch profiel met een hartige en minerale smaak.
DRUIVEN : Pinot Grigio
DENOMINATIE : D.O.C. Friuli.
TERROIR : Mergel en gelaagde zandsteen van Eoceen oorsprong, bekend onder de naam Ponca. Uitstekende belichting en positie, met een gemiddelde helling.
VINIFICATIE
De druiven worden zacht geperst en vervolgens bij gecontroleerde temperatuur gefermenteerd in roestvrijstalen tanks. De wijn wordt ongeveer 5 maanden sur lie bewaard tot het bottelen.

Zuani - Friuli Collio

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Zuani - Friuli Collio

Italië(Land)Friuli Collio(Regio)

De Zuani-wijngaard belichaamt het erfgoed van de Felluga-familie en geeft uitdrukking aan de fundamentele eenheid van de traditionele aspecten van de Friuliaanse rassen met hun meer moderne kant. Het is een project dat de Felluga's benaderen met een open geest en een frisse, innovatieve kijk op de regio en haar wijnen. Zuani is het wijnhuis van Patrizia Felluga. De kelder past een filosofie toe die voortkomt uit jarenlange ervaring in de wijngaard en de kelder, ondersteund door de kennis die Patrizia door de jaren heen heeft opgedaan.
Alles scharniert op een uitzonderlijk goed blootgestelde "cru", wijngaarden op een glooiende helling waar ongeveer elf hectare aan wijnstokken en tuinen de Zuani-kelder omringen. De aangeplante variëteiten zijn Tocai Friulano, Chardonnay, Pinot Grigio en Sauvignon, een zorgvuldig uitgekozen assortiment dat de eerste jaargang van Zuani Collio Bianco produceerde. De uitdaging die Patrizia Felluga en haar zoon Antonio zijn aangegaan is om alleen wijnen te maken die echt typisch zijn voor de regio en dit gebied, de Collio. Het is ongebruikelijk om een wijn te vinden die gemaakt is van Tocai, Pinot Grigio, Chardonnay en Sauvignon en die niet genoemd is naar zijn variëteit. Zuani Collio Bianco komt voort uit een bewuste keuze om een wijn te maken die de fantastische aroma's en de structuur van de druiven exprimeren.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.