1

Zuani Vigne Collio

€ 21,79(Prijs / fles)
€ 18,95(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Zuani Vigne Collio'

Een witte druivenmelange verkregen uit druiven van inheemse wijnstokken (Friulano) en andere internationale rassen die perfect geacclimatiseerd zijn in Friuli en in het bijzonder in Collio voor hun erkende geopedologische en microklimatologische kwaliteiten.
DRUIVEN : Friulano, Chardonnay, Sauvignon, Pinot Grigio.
DENOMINATIE : D.O.C. Collio.
TERROIR : Mergel en gelaagde zandsteen van Eoceen oorsprong, bekend als Ponca. Uitstekende belichting en positie van de wijnranken, met een gemiddelde helling.
VINIFICATIE : De verschillende druivenrassen worden appart gevinifieerd. Koude maceratie. Thermische controle van de gisting in roestvrijstalen tanks.

Zuani - Friuli Collio

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Zuani - Friuli Collio

Italië(Land)Friuli Collio(Regio)

De Zuani-wijngaard belichaamt het erfgoed van de Felluga-familie en geeft uitdrukking aan de fundamentele eenheid van de traditionele aspecten van de Friuliaanse rassen met hun meer moderne kant. Het is een project dat de Felluga's benaderen met een open geest en een frisse, innovatieve kijk op de regio en haar wijnen. Zuani is het wijnhuis van Patrizia Felluga. De kelder past een filosofie toe die voortkomt uit jarenlange ervaring in de wijngaard en de kelder, ondersteund door de kennis die Patrizia door de jaren heen heeft opgedaan.
Alles scharniert op een uitzonderlijk goed blootgestelde "cru", wijngaarden op een glooiende helling waar ongeveer elf hectare aan wijnstokken en tuinen de Zuani-kelder omringen. De aangeplante variëteiten zijn Tocai Friulano, Chardonnay, Pinot Grigio en Sauvignon, een zorgvuldig uitgekozen assortiment dat de eerste jaargang van Zuani Collio Bianco produceerde. De uitdaging die Patrizia Felluga en haar zoon Antonio zijn aangegaan is om alleen wijnen te maken die echt typisch zijn voor de regio en dit gebied, de Collio. Het is ongebruikelijk om een wijn te vinden die gemaakt is van Tocai, Pinot Grigio, Chardonnay en Sauvignon en die niet genoemd is naar zijn variëteit. Zuani Collio Bianco komt voort uit een bewuste keuze om een wijn te maken die de fantastische aroma's en de structuur van de druiven exprimeren.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.