1

Podere 414 - Costa Ovest IGT Toscana

€ 13,80(Eenheidsprijs)
€ 12,00(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Podere 414 - Costa Ovest IGT Toscana'

Uit de intuïtie van Maurizio Castelli ontstond deze wijn van "grechetto"-druiven, verbouwd in een op het westen gelegen wijngaard met uitzicht op het panorama van de Tyrrheense kust. Een originele en 'transversale' witte wijn zoals de andere producten van Podere 414.

Afkomstig van een wijngaard van ongeveer 1 hectare met een hoge plantdichtheid (6000 wijnstokken/ha) volgens het dubbele Guyot-systeem. Op een hoogte van ongeveer 215-230 meter boven de zeespiegel zijn de bodems kleiachtig en rijk aan skelet, op het westen gericht en op een aanzienlijke helling; direct aan de rand van het grote bos van de Monte Bottigli: een " vesting " die bij de plaatselijke bevolking bekend staat om zijn wilde en ondoordringbare karakter.

De druiven hebben kleine trossen die lijken op "dennenappels", vandaar de alternatieve naam "pignoletto"; de bessen hebben een zeer robuuste schil met een aanzienlijk tanninegehalte voor een witte wijn; de trossen krijgen een mooie gouden kleur, wanneer ze rijp zijn ontstaat een wijn met een opmerkelijk karakter en elegantie.

Podere 414 - Morellino Di Scansano (bio)

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Podere 414 - Morellino Di Scansano (bio)

Italië(Land)Toscane - Morellino Di Scansano(Regio)

Maurizio Castelli is eigenaar van Podere 414 (414 refereert naar het nummer waarop het domein is geregistreerd in het kadaster). Hij is een zeer belangrijke oenoloog en consultant voor de Italiaanse wijnbouw en is resoluut betrokken bij de ontwikkeling van de vele Supertuscans en de modernisering van de wijngaarden en wijnhuizen in Italië.
Voor zijn eigen project, zijn droom van een geïntegreerde boerderij, geleid door biodynamische principes, met wijnbouw, graan en vee, kocht de afgestudeerde landbouwingenieur Castelli op een toplocatie een landgoed van ongeveer 30 hectare. In Podere 414 op DOC Morellino di Scansano heeft Simone Castelli, de zoon van Maurizio, tot nu toe 13 hectare wijngaard geplant. Simone, studeerde net als zijn vader aan de universiteit van Florence en runt vandaag samen met zijn vrouw Maja het domein. De wijngaarden zijn zeer modern, de plantdichtheid is zeer hoog met 6800 stokken per hectare, de gemiddelde opbrengst is laag bij 40 hectoliter per hectare. Ongeveer 85 procent van de wijngaarden zijn beplant met Sangiovese, de rest met Ciliegiolo, Alicante en Colorino.

 


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.