1

Podere 414 - Il Badilante

€ 28,75(Eenheidsprijs)
€ 25,00(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Podere 414 - Il Badilante'

100% Sangiovese.
Oogstdatum : tweede week van september.
Bottelingsdatum : Maart 2021.
Flessen geproduceerd : 50.000.

De vinificatie gebeurt volgens traditionele methoden in moderne cementen tanks met thermoconditionering, met inheemse gisten (pied de cuve), langdurige maceratie op de schillen (15-18 dagen) bij een gecontroleerde temperatuur van 27-29°C.
De extractie van polyfenolen wordt bereikt door veelvuldig overpompen afgewisseld met handmatige délestages.
Alle wijngaarden zijn in hoge dichtheid aangeplant (van 6200 tot 6500 wijnstokken/ha), het overheersende africhtingssysteem is de dubbele Guyot, de bodems zijn deels zanderig en licht, deels kleiachtig en rijk aan skelet, de gemiddelde hoogte van de wijngaarden is 230 meter boven zeeniveau.
De wijn rijpt voornamelijk in cementtanks.

Podere 414 - Morellino Di Scansano (bio)

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Podere 414 - Morellino Di Scansano (bio)

Italië(Land)Toscane - Morellino Di Scansano(Regio)

Maurizio Castelli is eigenaar van Podere 414 (414 refereert naar het nummer waarop het domein is geregistreerd in het kadaster). Hij is een zeer belangrijke oenoloog en consultant voor de Italiaanse wijnbouw en is resoluut betrokken bij de ontwikkeling van de vele Supertuscans en de modernisering van de wijngaarden en wijnhuizen in Italië.
Voor zijn eigen project, zijn droom van een geïntegreerde boerderij, geleid door biodynamische principes, met wijnbouw, graan en vee, kocht de afgestudeerde landbouwingenieur Castelli op een toplocatie een landgoed van ongeveer 30 hectare. In Podere 414 op DOC Morellino di Scansano heeft Simone Castelli, de zoon van Maurizio, tot nu toe 13 hectare wijngaard geplant. Simone, studeerde net als zijn vader aan de universiteit van Florence en runt vandaag samen met zijn vrouw Maja het domein. De wijngaarden zijn zeer modern, de plantdichtheid is zeer hoog met 6800 stokken per hectare, de gemiddelde opbrengst is laag bij 40 hectoliter per hectare. Ongeveer 85 procent van de wijngaarden zijn beplant met Sangiovese, de rest met Ciliegiolo, Alicante en Colorino.

 


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.