1

Podere 414 - Morellino Di Scansano

€ 23,00(Prijs / fles)
€ 20,00(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Podere 414 - Morellino Di Scansano'

85% Sangiovese, 15% andere rode druiven (Ciliegiolo, Colorino, Alicante, Syrah).
Oogstdatum : 12 september, einde van de oogst op 18 oktober.
Handmatig oogsten van alle druiven.
Wijngaard (uitbreiding) : 22 hectare onder biologisch beheer gecertificeerd door ICEA.
Bottelingsdatum : April 2021.
Flessen geproduceerd : 80.000.

De vinificatie vindt plaats volgens traditionele methoden, in cementen tanks met temperatuurregeling en kleine afgeknotte kegelvormige houten vaten. Voor de gisting wordt uitsluitend inheemse gist (pied de cuve) gebruikt, met langdurige maceratie op de schillen (15-20 dagen) bij een gecontroleerde temperatuur van 27-29°C. De extractie van polyfenolen wordt bereikt door veelvuldig overpompen afgewisseld met délestages.

Alle wijngaarden zijn in hoge dichtheid aangeplant (van 5700 tot 6500 wijnstokken/ha), de overheersende teeltvorm is dubbel Guyot met enkele percelen die als alberello worden afgericht. Alle wijn wordt 12 maanden op hout gerijpt in kleine vaten (25 hl) en tonneaux van 500 liter.

Podere 414 - Morellino Di Scansano (bio)

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Podere 414 - Morellino Di Scansano (bio)

Italië(Land)Toscane - Morellino Di Scansano(Regio)

Maurizio Castelli is eigenaar van Podere 414 (414 refereert naar het nummer waarop het domein is geregistreerd in het kadaster). Hij is een zeer belangrijke oenoloog en consultant voor de Italiaanse wijnbouw en is resoluut betrokken bij de ontwikkeling van de vele Supertuscans en de modernisering van de wijngaarden en wijnhuizen in Italië.
Voor zijn eigen project, zijn droom van een geïntegreerde boerderij, geleid door biodynamische principes, met wijnbouw, graan en vee, kocht de afgestudeerde landbouwingenieur Castelli op een toplocatie een landgoed van ongeveer 30 hectare. In Podere 414 op DOC Morellino di Scansano heeft Simone Castelli, de zoon van Maurizio, tot nu toe 13 hectare wijngaard geplant. Simone, studeerde net als zijn vader aan de universiteit van Florence en runt vandaag samen met zijn vrouw Maja het domein. De wijngaarden zijn zeer modern, de plantdichtheid is zeer hoog met 6800 stokken per hectare, de gemiddelde opbrengst is laag bij 40 hectoliter per hectare. Ongeveer 85 procent van de wijngaarden zijn beplant met Sangiovese, de rest met Ciliegiolo, Alicante en Colorino.

 


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.