1

Fattoria Bacchereto - Carmignano Terre A Mano


Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Fattoria Bacchereto - Carmignano Terre A Mano'

Sangiovese 75%, Cabernet Sauvignon en Franc 10%, Canaiolo Nero 15% aangeplant op de Vigna del Martini. Van hier uit levert Rossella de druiven voor haar wijnen. De Vigna del Martini is oorspronkelijk 40 jaar geleden ontstaan uit een massale selectie. Rossella kent de herkomst van de oorspronkelijke clonen niet. De cru is 6,5 ha met een oost - zuid-oostelijke ligging, op een hoogte van 300 m. 3 ha werden geplant in 1970 met een plantdichtheid van 2778 wijnstokken/ha. 2 ha werden geplant in 1994 met een plantdichtheid van 3333 wijnstokken/ha. 1,5 ha werden geplant in 2004 met een plantdichtheid van 5500 wijnstokken/ha. Het beheer van de wijngaarden is absoluut natuurlijk, met alleen het gebruik van zwavel en koper. De wijngaarden worden ondersteund met groenbemesting, d.w.z. het afwisselend aanplanten van voedende planten die in de bodem worden gebracht. Het wieden is handmatig. Er worden biologisch-dynamische preparaten gebruikt. De bodemsamenstelling is afgeleid van marmerachtige kalksteen van albarese of verweerde zandsteen, kleischist en oceaanzandsteen.

Fattoria Bacchereto Terre A Mano - Carmignano (bio)

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Fattoria Bacchereto Terre A Mano - Carmignano (bio)

Italië(Land)Toscane Carmignano(Regio)

Gelegen in Toscane, op de schilderachtige heuvels van Carmignano tussen Florence en Pistoia, ongeveer 180 meter boven zeeniveau, ligt Fattoria di Bacchereto. Het is eigendom van Rossella Bencini Tesi, die het landgoed erfde na het overlijden van haar vader en broer in de jaren 1990. Omdat ze geen ervaring had in het wijnmaken, liet Tesi het beheer van de wijnmakerij over aan andere experts, totdat ze in 2000 kennismaakte met biodynamische en biologische technieken. Ze implementeerde deze methoden in de wijnmakerij en zag een dramatische verandering in de omgeving en de resulterende wijn. De harde grond en ondervoede wijnstokken werden nieuw leven ingeblazen, en zo ook het hele landgoed van Fattoria de Bacchereto.

Fattoria di Bacchereto is een van de slechts 14 producenten die Carmigniano wijn maken in de DOCG Carmigniano, de kleinste appellatie in Italië. Het is niet alleen de kleinste, maar ook een van de oudste appellations ter wereld, voor het eerst geregistreerd in 1716 door Cosimo III de Medici, groothertog van Toscane. Het is een heuvelachtig en zwaar bebost gebied; het was zelfs het favoriete jachtgebied van de Medici familie toen ze er verbleven.

Om als Carmigniano DOCG geklasseerd te worden, moet de wijn 8 maanden of langer rijpen in eiken of kastanjehouten vaten en moet hij minstens 50% Sangiovese, 15% Canaiolo Nero en 10-20% Cabernet Sauvignon bevatten, een druivensoort die naar verluidt voor het eerst in het gebied geïntroduceerd werd door een andere Medici, Catherine, de vrouw van de koning van Frankrijk.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.