1

Fattoria Bacchereto - Carmignano Terre A Mano

€ 34,44(Prijs / fles)
€ 29,95(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Fattoria Bacchereto - Carmignano Terre A Mano'

Sangiovese 75%, Cabernet Sauvignon en Franc 10%, Canaiolo Nero 15% aangeplant op de Vigna del Martini. Van hier uit levert Rossella de druiven voor haar wijnen. De Vigna del Martini is oorspronkelijk 40 jaar geleden ontstaan uit een massale selectie. Rossella kent de herkomst van de oorspronkelijke clonen niet. De cru is 6,5 ha met een oost - zuid-oostelijke ligging, op een hoogte van 300 m. 3 ha werden geplant in 1970 met een plantdichtheid van 2778 wijnstokken/ha. 2 ha werden geplant in 1994 met een plantdichtheid van 3333 wijnstokken/ha. 1,5 ha werden geplant in 2004 met een plantdichtheid van 5500 wijnstokken/ha. Het beheer van de wijngaarden is absoluut natuurlijk, met alleen het gebruik van zwavel en koper. De wijngaarden worden ondersteund met groenbemesting, d.w.z. het afwisselend aanplanten van voedende planten die in de bodem worden gebracht. Het wieden is handmatig. Er worden biologisch-dynamische preparaten gebruikt. De bodemsamenstelling is afgeleid van marmerachtige kalksteen van albarese of verweerde zandsteen, kleischist en oceaanzandsteen.

Fattoria Bacchereto Terre A Mano - Carmignano (bio)

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Fattoria Bacchereto Terre A Mano - Carmignano (bio)

Italië(Land)Toscane Carmignano(Regio)

Fattoria di Bacchereto Terre a Mano is eigendom van en wordt gerund door Rossella Bencini Tesi. Terre a Mano is de historische naam van het agrarisch landgoed op het terrein. Het landgoed is prachtig gelegen op een heuvel met uitzicht op het dorp Bacchereto, dat deel uitmaakt van de Carmignano wijn-appellation, net ten westen van de stadsgrenzen van Florence in de richting van Pisa. Carmigano is één van de vier oudste wijnbenamingen ter wereld, officieel geregistreerd door de Groothertog van Toscane Cosimo III de' Medici in 1716. De Medici-familie speelde een belangrijke rol bij het tot stand brengen van de Renaissance en daarmee bij het op de wereldkaart zetten van Florence. Carmignano was hun jachtgebied, en tot op de dag van vandaag is het heuvelachtige gebied bedekt met wilde bossen. Een van de toeristische trekpleisters is het bezoeken van hun jachthuizen die eerder als paleizen op het platteland van Carmignano gelden. Carmignano is de kleinste DOCG van Italië en er zijn slechts 14 producenten van Carmignano. Rossella is de enige producent van Carmignano die uit de vereniging van wijnbouwers is gestapt vanwege ontevredenheid over de manier waarop ze werken. Het is dus relatief eenvoudig geweest om alle producenten van Carmignano te leren kennen. De DOCG vereist minstens 50% Sangiovese, 10-20% Cabernet, 15% Canaiolo Nero en andere druiven in de Carmignano mix. Het moet ten minste acht maanden rijpen in eiken- of kastanjehouten vaten om in aanmerking te komen als Carmignano.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.