1

J. Laurens Cremant De Limoux Les Graimenous Brut

€ 15,98(Prijs / fles)
€ 13,90(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'J. Laurens Cremant De Limoux Les Graimenous Brut'

Een uitzonderlijke wijn - een tête de cuvee - waarop de reputatie van het Domaine J.Laurens is gebouwd. De eerste indrukken van deze Crémant zijn van een intense en complexe neus van citrusvruchten en gedroogd fruit, honing met een vleugje groene appel. In de mond vinden we alle expressie van een goed afgeronde wijn, van toast met een nasmaak van vers fruit en limoen. Ideaal als aperitief met bijvoorbeeld ''tapas'' of met oesters en andere zeevruchten, wit vlees en enkele kazen.
60% Chardonnay, 30 % Chenin, 5 % Mauzac, and 5 % Pinot Noir

J.Laurens - Crémant De Limoux

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis J.Laurens - Crémant De Limoux

Frankrijk(Land)Languedoc - Cremant de Limoux(Regio)

In de jaren 80 zag Michel Dervin het potentieel van het terroir van Limoux voor het prodeceren van verfijnde licht Mousserende wijnen. Michel, expert uit de Champagnestreek besluit een wijngaard in de omgeving te kopen en te beginnen met de productie van de bekende Blanquette de Limoux.

In 2002 neemt Jacques Calvel, die ondernemer was in Zwitserland, maar afkomstig is uit Limoux en aangetrokken werd door de Cremant wijnen, het roer over. Met de hulp van Michel "savoir faire" en Henri Albrus, de wijnmaker, besluit hij het domein te herstructureren.

Sinds 2009 is het Domaine J.Laurens trots om een prachtig assortiment Blanquette & Cremant de Limoux te produceren, met gezonde wijngaarden, nieuwe gebouwen, een consequent team en een toename van de verkoop door een doortastende kwaliteitsfilosofie.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.