1

Château Val Beylie Cuvée Plaisir - Bordeaux

€ 12,65(Prijs / fles)
€ 11,00(vanaf 6 stuks)
WijnhuisChâteau Val Beylie - Bordeaux (bio)
Wijnjaar2018
RegioBordeaux
TypeRode wijn
Volume0.75 L
DruifsoortMerlot
WijnbouwBiowijn

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Château Val Beylie Cuvée Plaisir - Bordeaux'

Terwijl Christophe's eerste wijnen in de barrique werden gerijpt, houden we van zijn nieuwe "sans chêne" benadering. Je eindigt met een naakt voorbeeld van Merlot waar je de dichte kleigrond kunt ruiken en proeven die Beylie's terroir speciaal maakt. Biologisch geteelde druiven uit de wijngaarden van Christophe Pont. Plaisir' betekent 'plezier' in het Engels. 100% Merlot druiven worden met de hand geplukt in kleine boxen van 5kg vertransporteerd naar de pressoirs. Na het persen worden fermenteerd de most met inheemse gist in roestvrijstalen tanks en laat men de koek twee weken lang inweken. Conservering: gerijpt in roestvrij staal voor de winter en het voorjaar en vervolgens gebotteld voor de volgende oogst.

Château Val Beylie - Bordeaux (bio)

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Château Val Beylie - Bordeaux (bio)

Frankrijk(Land)Bordeaux(Regio)

Dit kleine landgoed op ligt op een heuvel in Merignas, aan de overkant van de rivier de Dordogne en de grens van de Saint Emilion-appellation. Hoewel de bodem en het klimaat hier in wezen hetzelfde zijn als de beroemde buurman van Merignas in het noorden, kan de cultuur niet anders zijn. De wijnstokken zijn hier misschien niet perfect gemanicuurd, maar ze pulseren met het leven - De lucht is luidruchtig met insectenroepen en bloemen van alle kleuren schieten omhoog uit het wilde gras onder de organisch gekweekte wijnstokken van het landgoed.
Christophe Pont runt alle aspecten van deze operatie met zijn eigen blote handen. De tien hectare grote Val Beylie is groot genoeg om de familie te voeden en klein genoeg om de behoefte aan werknemers te vermijden - Precies de juiste grootte voor een man die gedreven is om het leven eenvoudig en bevredigend te houden.
De wijnen worden gegist en gestokeerd in de 18e eeuwse wijnmakerij naast het huis van Christophe en worden gerestaureerd met behulp van hout dat van de oostelijke rand van het pand is geoogst.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.