1

Marziano Abbona - Langhe DOC Rosato

€ 17,82(Eenheidsprijs)
€ 15,50(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Marziano Abbona - Langhe DOC Rosato'

Rosato is gemaakt van Nebbiolo druiven van onze jongste wijngaarden en is de perfecte wijn om de zachtere, aangenamere kant van deze variëteit te ontdekken. Een uitstekende begeleider van ontspannen zomerdagen met zijn geurige, frisse en onweerstaanbare karakter.

Wijngaard : Grenzend aan de wijnmakerij

Vinificatie : Persen van hele druiven, 50% kneuzing en gebruik van alleen vrij lopend sap. Natuurlijke bezinking en alcoholische gisting op lage temperatuur om de bloemige aroma's te behouden en meer fruittonen te extraheren.

Rijping :
In stalen tanks gedurende 4-5 maanden. Ondergaat geen malolactische gisting.

Eigenschappen : Zachtroze kleur. De neus wordt uitgedrukt met dominante hints van citrus en florale noten. Het gehemelte is rijk en levendig, met een aangename frisheid en een uitstekende zuiverheid op het einde. De afdronk in de mond is kruidig en citrusachtig met toetsen van roze pompelmoes en niet te missen lichte tannine. Geurig en fijn, het zorgt voor een zeer aangename en lichte drank zonder het voorspelbaar te maken.

Marziano Abbona - Barbera d'Alba - Nebbiolo d'Alba - Barbaresco - Barolo - Roero - Langhe Viognier

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Marziano Abbona - Barbera d'Alba - Nebbiolo d'Alba - Barbaresco - Barolo - Roero - Langhe Viognier

Italië(Land)Piëmonte - Langhe(Regio)

Azienda Abbona is een absolute topper uit de Langhe streek in het zuiden van de wijnstreek Piemonte. In 1970 opgericht door Celso Abbona. Tegenwoordig heeft zijn zoon, Marziano Abbona het overgenomen samen met zijn dochters. Hun passie en toewijding brengen de wijnen naar een hoog kwaliteitsniveau. Continu op zoek naar nieuwe technieken om beter te werken in de wijngaarden en kelders. Resultaat; complexe wijnen van hoge kwaliteit. Azienda Abbona bestaat uit 52 ha wijngaarden. De witte wijnen vallen onder DOC Langhe met o.a. de Cinerino en DOCG Roero Arneis. Binnen de Langhe vind je de wijnvelden rond Dogliani, Monforte d’Alba en Novello.  De meeste wijngaarden hebben een leeftijd van ongeveer 60 jaar oud. Ze worden zo natuurlijk mogelijk behandeld en met respect voor de natuur. De oogst vind al generatie met de hand plaats. Alle wijnen van Marziano Abbona hebben een geweldig geur, concentratie, diepgang en complexiteit.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.