1

Marziano Abbona - TISTIN Roero Arneis DOCG

€ 20,70(Eenheidsprijs)
€ 18,00(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Marziano Abbona - TISTIN Roero Arneis DOCG'

Arneis is de koning van de witte wijnen uit Roero. Uitgesproken en niet veeleisend, onthult het een levendige persoonlijkheid door de zanderige bodem waarop de druiven groeien. Het intense bouquet en de grote drinkbaarheid maken er een uiterst aangename en complexe wijn van.

VARIËTEIT : Arneis
Gemiddelde leeftijd van de wijnstokken : 25 jaar
Eerste productiejaar : 1990

Vinificatie : Ontstelen, pletten en pelliculaire maceratie met CO2. Rekken en zachte persing, decanteren statische bezinking en overheveling met inenting van geselecteerde gisten. De alcoholische gisting volgt in stalen tanks met temperatuurregeling. Rijping op de droesem en koude stabilisatie, waarbij het gebruik van klarings-, overhevelings- en filtratieproducten wordt vermeden.

Malolactische gisting : Vindt niet plaats.

Rijping : In stalen tanks tot het bottelen. Daarna rust de wijn op fles bij een constante temperatuur van 14° C voordat hij op de markt wordt gebracht.

Eigenschappen : Fris en makkelijk drinkbaar, niet veeleisend maar rijk aan persoonlijkheid, met intense aroma's van bloemen en wit fruit dankzij de langzame gisting op lage temperatuur en een inweking van enkele maanden in staal. Zijn eenvoudige drinkbaarheid maakt het een ideale begeleider van hors d'oeuvres, voorgerechten met groenten en visgerechten.

Marziano Abbona - Barbera d'Alba - Nebbiolo d'Alba - Barbaresco - Barolo - Roero - Langhe Viognier

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Marziano Abbona - Barbera d'Alba - Nebbiolo d'Alba - Barbaresco - Barolo - Roero - Langhe Viognier

Italië(Land)Piëmonte - Roero(Regio)

Azienda Abbona is een absolute topper uit de Langhe streek in het zuiden van de wijnstreek Piemonte. In 1970 opgericht door Celso Abbona. Tegenwoordig heeft zijn zoon, Marziano Abbona het overgenomen samen met zijn dochters. Hun passie en toewijding brengen de wijnen naar een hoog kwaliteitsniveau. Continu op zoek naar nieuwe technieken om beter te werken in de wijngaarden en kelders. Resultaat; complexe wijnen van hoge kwaliteit. Azienda Abbona bestaat uit 52 ha wijngaarden. De witte wijnen vallen onder DOC Langhe met o.a. de Cinerino en DOCG Roero Arneis. Binnen de Langhe vind je de wijnvelden rond Dogliani, Monforte d’Alba en Novello.  De meeste wijngaarden hebben een leeftijd van ongeveer 60 jaar oud. Ze worden zo natuurlijk mogelijk behandeld en met respect voor de natuur. De oogst vind al generatie met de hand plaats. Alle wijnen van Marziano Abbona hebben een geweldig geur, concentratie, diepgang en complexiteit.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.