1

Marziano Abbona - Cinerino Langhe DOC Bianco

€ 29,90(Prijs / fles)
€ 26,00(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Marziano Abbona - Cinerino Langhe DOC Bianco'

Cinerino is ontstaan uit de kennismaking van de familie Abbona met Viognier uit de Rhônevallei. Sindsdien heeft het verlangen om die uitmuntendheid te reproduceren wortel geschoten in onze heuvels. De naam komt van de reiger die af en toe halt houdt bij het meertje waar de wijnranken over uitkijken.

VARIËTEIT : 100 % Viognier

PRODUCTIE WIJNGAARD : naast de wijnmakerij

GEMIDDELDE LEEFTIJD VAN DE WIJNSTOKKEN : 20 jaar.

EERSTE PRODUCTIEJAAR : 1996

VINIFICATIE:
Ontstelen, pletten en pelliculaire maceratie met behulp van CO2. Ontbinding en zachte persing, statische decantering en overheveling naar acaciavaten met inoculatie van geselecteerde gisten. Dit wordt gevolgd door alcoholische gisting in vaten op keldertemperatuur, met dagelijkse bâtonnage tot het einde van de alcoholische gisting. Rijping op de wijnmoer gedurende enkele maanden, waarbij de bâtonnage wekelijks wordt herhaald.

MALOLACTISCHE GISTING:
Gaat niet door.

VEROUDERING:
In acaciavaten gedurende enkele maanden, waarna de wijn wordt geassembleerd in stalen vaten waar statische decantering plaatsvindt; rekken en bottelen volgen. Vervolgens rusten in de fles bij een constante temperatuur van 14° C voor het in de handel brengen.

KENMERKEN:
De uitdaging om Viognier aan te planten op de heuvels van het gebied heeft uitstekende vruchten afgeworpen. De Cinerino is elk jaar overtuigender dankzij aroma's van honing, witte bloemen en citrusvruchten van zeldzame charme. Het gehemelte is rijk, omhullend, zacht en begiftigd met een uitzonderlijke frisheid. Perfect als aperitief, het gaat goed samen met vis, oesters, risotto's. Uitstekend bij blauwgeaderde zachte kazen. Serveer op 14-16° C.

Marziano Abbona - Barbera d'Alba - Nebbiolo d'Alba - Barbaresco - Barolo - Roero - Langhe Viognier

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Marziano Abbona - Barbera d'Alba - Nebbiolo d'Alba - Barbaresco - Barolo - Roero - Langhe Viognier

Italië(Land)Piëmonte - Langhe(Regio)

Azienda Abbona is een absolute topper uit de Langhe streek in het zuiden van de wijnstreek Piemonte. In 1970 opgericht door Celso Abbona. Tegenwoordig heeft zijn zoon, Marziano Abbona het overgenomen samen met zijn dochters. Hun passie en toewijding brengen de wijnen naar een hoog kwaliteitsniveau. Continu op zoek naar nieuwe technieken om beter te werken in de wijngaarden en kelders. Resultaat; complexe wijnen van hoge kwaliteit. Azienda Abbona bestaat uit 52 ha wijngaarden. De witte wijnen vallen onder DOC Langhe met o.a. de Cinerino en DOCG Roero Arneis. Binnen de Langhe vind je de wijnvelden rond Dogliani, Monforte d’Alba en Novello.  De meeste wijngaarden hebben een leeftijd van ongeveer 60 jaar oud. Ze worden zo natuurlijk mogelijk behandeld en met respect voor de natuur. De oogst vind al generatie met de hand plaats. Alle wijnen van Marziano Abbona hebben een geweldig geur, concentratie, diepgang en complexiteit.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.