1

Marziano Abbona - Barbaresco DOCG

€ 44,85(Eenheidsprijs)
€ 39,00(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Marziano Abbona - Barbaresco DOCG'

Barbaresco is een van de meest prestigieuze en bekende wijnen uit de Langhe en wordt gemaakt van Nebbiolo-druiven die groeien ten noordoosten van de stad Alba, vlakbij de Tanaro rivier. Krachtig zonder overheersend te zijn, is het een belangrijke en gezellige wijn, fijn en overtuigend.

VARIËTEIT :
Nebbiolo

EERSTE PRODUCTIEJAAR :
1996

VINIFICATIE:
Ontstelen en pletten gevolgd door spontane alcoholische gisting met inheemse gisten in contact met de schil in stalen tanks met temperatuurregeling. De gisting gebeurt met behulp van inheemse gisten, in contact met de schillen in stalen tanks met temperatuurcontrole. Vervolgens klaring en overheveling naar eikenhouten vaten.

MALOLACTISCHE GISTING :
Volledig uitgevoerd in vaten onmiddellijk na de alcoholische gisting.

RIJPING :
In vaten gedurende een lange periode, gevolgd door blending in staal, filtratie en botteling. Vervolgens rust de wijn enkele maanden op fles bij een constante temperatuur van 14° C voordat hij wordt vrijgegeven.

EIGENSCHAPPEN :
Granaatrood van kleur met robijnrode reflecties die naar oranje verkleuren bij het ouder worden. Het is een zachte en overtuigende wijn met delicate tannines, nooit opdringerig of agressief. De aroma's dragen tonen van rijp rood fruit met een licht kruidige component. De nauwelijks waarneembare zuurgraad zorgt voor een vleugje frisheid. Serveer op een temperatuur van 18°C en breng de fles 24 uur voor consumptie op een gematigde temperatuur.

Marziano Abbona - Barbera d'Alba - Nebbiolo d'Alba - Barbaresco - Barolo - Roero - Langhe Viognier

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Marziano Abbona - Barbera d'Alba - Nebbiolo d'Alba - Barbaresco - Barolo - Roero - Langhe Viognier

Italië(Land)Piëmonte - Barbaresco(Regio)

Azienda Abbona is een absolute topper uit de Langhe streek in het zuiden van de wijnstreek Piemonte. In 1970 opgericht door Celso Abbona. Tegenwoordig heeft zijn zoon, Marziano Abbona het overgenomen samen met zijn dochters. Hun passie en toewijding brengen de wijnen naar een hoog kwaliteitsniveau. Continu op zoek naar nieuwe technieken om beter te werken in de wijngaarden en kelders. Resultaat; complexe wijnen van hoge kwaliteit. Azienda Abbona bestaat uit 52 ha wijngaarden. De witte wijnen vallen onder DOC Langhe met o.a. de Cinerino en DOCG Roero Arneis. Binnen de Langhe vind je de wijnvelden rond Dogliani, Monforte d’Alba en Novello.  De meeste wijngaarden hebben een leeftijd van ongeveer 60 jaar oud. Ze worden zo natuurlijk mogelijk behandeld en met respect voor de natuur. De oogst vind al generatie met de hand plaats. Alle wijnen van Marziano Abbona hebben een geweldig geur, concentratie, diepgang en complexiteit.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.