Contact /      Aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies! Meer details over onze cookies kan je terugvinden in ons cookiebeleid

Welkom op de webshop van Leirovins. Met een klik op het land ziet u ons aanbod aan wijnen die wij in deze regio selecteerden.

Met deze webshop bieden wij u niet alleen een on-line bestelsysteem, het is ook een handige lijdraad doorheen ons assortiment  aan wijnen en champagnes .
Het biedt u de mogelijkheid uw eigen selectie te maken op het ogenblik dat het u beste past. Voor betalingen werken wij met voorafbetalingen op onze ING of KBC rekeningen. Uw bestelling vertrekt dan van zodra wij de betaling ontvangen hebben. Dit kan 2 à 3 dagen duren.

Wij stellen u reeds enkele pakketten voor, u kan deze uiteraard ook zelf samenstellen. We bieden u eveneens geschenkverpakking aan in houten kisten met schuifdeksel van één, twee, drie en zes flessen.

Portugal (14) artikels Spanje (63) Frankrijk (194) Oostenrijk (168) Italië (92) Duitsland (33)
387
Regio
Type
Wijnhuizen
Druiven
Tussen 0 en 250 +
€ 0
€ 250 +

Toon enkel kelderresten

Toon enkel biowijnen


» nieuwe zoekopdracht

Alle prijzen zijn incl. BTW.
» Toon de prijzen excl. BTW.
Blog Ontdek onze biowijnen
Koop een cadeaubon via Print a Gift

DOMAINE JONATHAN DIDIER PABIOT FLORILEGE (2016)

DOMAINE JONATHAN DIDIER PABIOT FLORILEGE

16,5 POINTS Jancis Robinson 
Biodynamic. Lovely saline, mineral edge. Then restrained citrus fruit with a slightly peppery edge, finishing with a lovely bitter tinge. Very much an austere mode of Sauvignon Blanc. (RH)

De instap Pouilly-Fumé Cuvée Florilege is een mix van drie terroirs : Kimmeridgian Marger, Kalkachtige Portlandian en Klei-Silex op Flint. De wijnstokken zijn gemiddeld 30 jaar oud en zeer dicht bij elkaar aangeplant met een densiteit van 10.000 stokken per hectare ! Buiten Bourgondië en een paar geselecteerde locaties is deze dichtheid vrij zeldzaam in de wijnwereld. Jonathan bewerkt zijn bodem alsdusdanig opdat de wortels zich heel diep zouden ingraven in de bodem. Hij passeert drie tot vijf keer per jaar met zijn trekker en laat het gras dan tussen de rijen aan het einde van de zomer groeien. Hij dept in de lente-een techniek om bepaalde knoppen te verwijderen om de kwaliteit en de concentratie in de rest te verhogen - hoewel hij geen groene oogst heeft. Bij het oogsten met de hand geven de wijnstokken gemiddeld 30 hectoliter per hectare.

De druiven worden zorgvuldig met de hand gesorteerd, gevolgd door een langzame fermentatie met inheemse gisten bij lage temperatuur gedurende ongeveer 10 dagen. Minimale SO2 wordt gebruikt, en de wijn blijft 5 maanden lang in de roestvrijstalen vaten voor het racken. Dit resulteerd in opvallend levendige wijnen, fijn en lang. Jonathan Pabiot is een natuurtalent die streeft naar expressieve transparante Pouily-Fumé.

Prijs: € 19,50
Biowijn
Volume: 0.75 L