Contact /   Aanmelden   /   Vacatures

Deze website maakt gebruik van cookies! Meer details over onze cookies kan je terugvinden in ons cookiebeleid

Welkom op de webshop van Leirovins. Met een klik op het land ziet u ons aanbod aan wijnen die wij in deze regio selecteerden.

Met deze webshop bieden wij u niet alleen een online bestel- en betaalsysteem, het is ook een handige lijdraad doorheen ons assortiment  aan wijnen en champagnes .
Het biedt u de mogelijkheid uw eigen selectie te maken op het ogenblik dat het u beste past.

Portugal (16) artikels Spanje (59) Frankrijk (170) Oostenrijk (172) Italië (87) Duitsland (27)
388
Regio
Type
Wijnhuizen
Druiven
Tussen 0 en 250 +
€ 0
€ 250 +

Toon enkel kelderresten

Toon enkel biowijnen


» nieuwe zoekopdracht

Alle prijzen zijn incl. BTW.
» Toon de prijzen excl. BTW.
Blog Ontdek onze biowijnen

SALZBERG - GERNOT HEINRICH (2012)

SALZBERG - GERNOT HEINRICH

Salzberg is the name of what is probably the best site on the slopes of the Parndorfer Platte, where the grapes for this blend are grown.

CHARACTER
Dark ruby-garnet with an opaque core and discreet transparent rim. Fleshier than a steak and darker than powidl. The intense aromas reveal indications for  corresponding and appealing complexity. Rosemary accompanies, vanilla supplements. Wild berries, underbrush and earthy aromas transport one into the forest. Tightly woven tannins lend form and texture, with vibrant acidity structures and cherry and chocolate notes expand the dimensions of aroma. Potential to age for decades.

ORIGIN
This wine is named for its origin, one of the oldest and best vineyard slopes in Gols, which faces southwest and is dominated by red gravel from the ice age mixed with fine-grained sandy-loamy sediment. This soil versatility is matched with the varieties Blaufrankisch (50%) and Merlot (50%).

PRODUCTION
Bottled with conscientious handcraft and great care throughout the entire life cycle. The vineyards are cultivated according to the biodynamic Respect Vintner Association. Manually harvested from the end of September trough the beginning of October 2012. Spontaneous fermentation, three weeks maceration of the skins in wooden fermentation vats, basket pressed, and matured for 30 months in 500-liter oak barrels.

THE NUMBERS
50% Blaufränkisch, 50% Merlot • 14.0% Vol. • 5.6 g/l acidity • 1.0 g/l residual sugar • Contents (L): 0.75, 1.5, 3.0, 6.0
Bottled early May 2015

Prijs (vanaf 6 flessen): € 85,80 / fles

Eenheidsprijs: € 103,82


Biowijn
Volume: 0.75 L