Contact /   Aanmelden   /   Vacatures

Deze website maakt gebruik van cookies! Meer details over onze cookies kan je terugvinden in ons cookiebeleid

Welkom op de webshop van Leirovins. Met een klik op het land ziet u ons aanbod aan wijnen die wij in deze regio selecteerden.

Met deze webshop bieden wij u niet alleen een online bestel- en betaalsysteem, het is ook een handige lijdraad doorheen ons assortiment  aan wijnen en champagnes .
Het biedt u de mogelijkheid uw eigen selectie te maken op het ogenblik dat het u beste past.

Portugal (16) artikels Spanje (58) Frankrijk (169) Oostenrijk (172) Italië (85) Duitsland (27)
386
Regio
Type
Wijnhuizen
Druiven
Tussen 0 en 250 +
€ 0
€ 250 +

Toon enkel kelderresten

Toon enkel biowijnen


» nieuwe zoekopdracht

Alle prijzen zijn incl. BTW.
» Toon de prijzen excl. BTW.
Blog Ontdek onze biowijnen

MARCEL LAPIERRE - MORGON (2018)

MARCEL LAPIERRE - MORGON
Wijnhuis:DOMAINE MARCEL LAPIERRE - Morgon (Bio)Wijnjaar:2018Regio:MorgonType:Rode wijn Druif:Gamay

De Morgon van Marcel Lapierre is een begrip onder kenners. Marcel Lapierre nam in de jaren tachtig het domein van zijn vader over en merkte al snel dat de wijnen die ze produceerden in niets meer leken op de grote wijnen uit zijn jeugd. In de overtuiging dat hij op het verkeerde spoor zat, ging hij op zoek naar raad en kwam in contact met de legendarische Jules Chauvet (de Henri Jayer van de Beaujolais) . Chauvet, toen al geruime tijd gepensioneerd, leerde hem hoe het wel moest. Lapierre besloot het roer radicaal om te gooien en per direct werd gestopt met het gebruik van insecticiden en bestrijdingsmiddelen. In de wijngaard werden nieuwe stokken aangeplant die minder, maar betere druiven leveren. Onkruid wordt verschillende keren per jaar handmatig verwijderd. Ook het werk in de kelder is omgegooid. Er worden uitsluitend nog natuurlijke gistcellen gebruikt en al het roestvrijstaal is vervangen door hout. De eerste jaren waren bijzonder moeilijk, maar geleidelijk aan kregen deze prachtige wijnen steeds meer naam. Inmiddels zijn Lapierre en zijn wijnen een begrip en staan ze op de kaart van menig sterrenrestaurant. Het zijn verrukkelijke, onweerstaanbare wijnen die in niets lijken op het overgrote deel der Beaujolais-wijnen. Vanaf de jaargang 2010 is zoon Mathieu verantwoordelijk voor de vinificatie, die het levenswerk van zijn vader met succes verder zet.

 

CEPAGE : Gamay noir à jus blanc
Moyenne d'age des vignes : 70 ans
SURFACE : 15 Hectares
SOL : Aréne granitique acide et pauvre
CULTURE : Vignes certifiées en agriculture biologique
VENDANGE : Manuelle. Soigneusement triée, quelque fois en deux passages.
VINIFICATION : Macération semi-carbonique beaujolaise traditionnelle Sans SO2 ni levurage, de 10 à 21 jours.
ELEVAGE : En pièce de 216 litres, environ 9 mois.
Puis mise en bouteilles de 2 façons différentes :
1/ Non filtrée mais sulfitée
2/ Non filtrée non sulfitée.
TYPE AROMATIQUE : Le MORGON en général à trois arômes dominants : Cerise, réglisse et violette.
Sur notre vignoble c’est généralement les arômes de cerise et de réglisse qui dominent.

Prijs (vanaf 6 flessen): € 18,70 / fles

Eenheidsprijs: € 22,63


Volume: 0.75 L