Contact /   Aanmelden   /   Vacatures

Deze website maakt gebruik van cookies! Meer details over onze cookies kan je terugvinden in ons cookiebeleid

Welkom op de webshop van Leirovins. Met een klik op het land ziet u ons aanbod aan wijnen die wij in deze regio selecteerden.

Met deze webshop bieden wij u niet alleen een online bestel- en betaalsysteem, het is ook een handige lijdraad doorheen ons assortiment  aan wijnen en champagnes .
Het biedt u de mogelijkheid uw eigen selectie te maken op het ogenblik dat het u beste past.

Portugal (16) artikels Spanje (58) Frankrijk (169) Oostenrijk (172) Italië (85) Duitsland (27)
386
Regio
Type
Wijnhuizen
Druiven
Tussen 0 en 250 +
€ 0
€ 250 +

Toon enkel kelderresten

Toon enkel biowijnen


» nieuwe zoekopdracht

Alle prijzen zijn incl. BTW.
» Toon de prijzen excl. BTW.
Blog Ontdek onze biowijnen

JULIA KEMPER WINES - SELECIONADAS (2012)

JULIA KEMPER WINES - SELECIONADAS
Wijnhuis:JULIA KEMPER WINES - DãoWijnjaar:2012Regio:DãoType:Rode wijn Druif:, Alfrocheiro, Jaen, Tinta Roriz

Name of the wine: Julia Kemper Vinhas Selecionadas 2012

Current production year: 2012

Previous production year: -

Name of the farm: Quinta do Cruzeiro

Location of the winery: Quinta do Cruzeiro – Mangualde Região do Dão

Total number of wine prod. hectares: 20

Foundation of the winery: Mid-19th Century

Winemakers: Julia de Melo Kemper and Carlos Silva

Demarcated region: Dão (Portugal)

Classification: Denominação de Origem Controlada - DOC Dão

Grapes: Tinta Roriz, Alfrocheiro and Jaen

Type of fermentation: Classic vinification. Crushing and total destemming. Fermentation in granite lagares with foot treading, with controlled temperature up to 26 ° C and maceration for 7 days. malolactic fermentation after alcoholic fermentation.

Analytical parameters: Alcohol (%): 13,3

Reducing sugar: <0.3

Total acidity (g/l): 5,18

Volatile acidity (g/l): 0,40

Dry extract total (g/l): 26,8

SO2 free (mg/l): 32

SO2 total (mg/l): 111

pH: 3,63

Available in bottles of: 0,75 l

Type of conduction: Royat & Guyot

Plant density (plants per hectare): 4.000

Type of soil: Granitic origin

Liters per hectare: 6.000 L

Orientation of the vineyard: Half-hillside

Height above sea level: 450 to 600 m

Harvesting method: By hand into small harvest baskets

Harvest time (month): September

Climate: Mediterranean with maritime and continental influences

Stabilization: Natural stabilization with mineral collage

Filtration: Lenticular

Characteristics: This wine results from the combination of three of the main grape varieties of the Dão region: Tinta Roriz, Alfrocheiro and Jaen. Deep ruby colored with an intense aroma of wild berries and bergamot. In the mouth it is full-bodied, without losing its elegance. The aftertaste is long and complex.

Aging before sale: Stainless steel vats and bottle

Recommended drink temperature: 16ºC - 18ºC

Prijs (vanaf 6 flessen): € 9,85 / fles

Eenheidsprijs: € 11,92


Biowijn
Volume: 0.75 L