Contact /   Aanmelden   /   Vacatures

Deze website maakt gebruik van cookies! Meer details over onze cookies kan je terugvinden in ons cookiebeleid

Welkom op de webshop van Leirovins. Met een klik op het land ziet u ons aanbod aan wijnen die wij in deze regio selecteerden.

Met deze webshop bieden wij u niet alleen een online bestel- en betaalsysteem, het is ook een handige lijdraad doorheen ons assortiment  aan wijnen en champagnes .
Het biedt u de mogelijkheid uw eigen selectie te maken op het ogenblik dat het u beste past.

Portugal (16) artikels Spanje (59) Frankrijk (170) Oostenrijk (172) Italië (87) Duitsland (27)
393
Regio
Type
Wijnhuizen
Druiven
Tussen 0 en 250 +
€ 0
€ 250 +

Toon enkel kelderresten

Toon enkel biowijnen


» nieuwe zoekopdracht

Alle prijzen zijn incl. BTW.
» Toon de prijzen excl. BTW.
Blog Ontdek onze biowijnen

GRAUE FREYHEIT (Natural Wine) - GERNOT HEINRICH (2015)

GRAUE FREYHEIT (Natural Wine) - GERNOT HEINRICH
CHARACTER :
A white wine. Not, a rosé. Or even an orange wine? Cheerfully colourful and aromatic, this is far from the everyday grey and definitely not a wallflower. It simply sings, “why not?” and cheekily makes the initial question redundant. Who cares about that anyway? The bright extract of red berries and the delicate savouriness of black tea create suspenseful tension between autumnal depth and the carefree joy of spring. Compact and tautly strung with lively acidity, palpable texture, and persistent minerality – the Graue Freyheit leaves an austere finish with a cool memory. Attention: for best enjoyment, shake before pouring!

ORIGIN :
Due to its origin on a northwest slope in the Leithaberg (Leitha Mountains) facing away from the Neusiedlersee (Lake Neusiedl) in the Hackelsberg vineyard in Jois, this is an extraordinary interpretation of the variety. The vines are deeply rooted in crystalline schist and quartzite slate.

GENESIS :
Bottled in a clay vessel with conscientious handcraft and great care throughout the entire life cycle. The vineyards are currently in conversion to biodynamic cultivation. Handpicked from beginning to mid-September, fermented spontaneously and left on the skins for 21 days. Gently basket pressed, malolactic fermentation, finally matured for 16 months in used oak barrels on its own lees and bottled unfiltered without added sulphur.

SOBER FACTS :
67% Grauer Burgunder (Pinot Gris), 33% Weißburgunder (Pinot Blanc) • 12.5% a.b.v. •5.3 gl/ acidity • 1.5 g/l residual sugar • format (l): 0.75 • bottled in February 2017

 

Prijs (vanaf 6 flessen): € 27,00 / fles

Eenheidsprijs: € 32,67


Biowijn
Volume: 0.75 L