1

Domaine Saint-Hilaire - Le Baron Chardonnay

€ 16,10(Eenheidsprijs)
€ 14,00(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Domaine Saint-Hilaire - Le Baron Chardonnay'

Een rijke en romige Chardonnay
Deze premium wijn, gemaakt van handgeplukte druiven van de beste percelen van 25-30 jaar oude Chardonnay wijnstokken, biedt geconcentreerde aroma's en mineraliteit. De gisting in een combinatie van nieuwe en oude Franse eiken vaten van 400 liter, elk met een andere gist, maakt de wijn nog complexer en stelt onze hoofdwijnmaker in staat alleen de beste vaten te selecteren om een wijn te maken die zich kan meten met de beste Chardonnays ter wereld.

Karakter
Gemaakt van 35 jaar oude wijnstokken met zeer lage opbrengsten (15 hl/ha) en handgeplukte druiven, verleidt deze ambachtelijke wijn met zijn elegantie vergelijkbaar met de grote Bourgogne wijnen.

Domaine Saint-Hilaire - Languedoc

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Domaine Saint-Hilaire - Languedoc

Frankrijk(Land)Coteaux du Languedoc(Regio)

Domaine Saint Hilaire bevindt zich in het dorpje Montagnac dat op een steenworp zit van uitstekende terroirs zoals Pézenas (bvb. Prieuré St.Jean de Bébian) of St.Pargoire (bvb. Peyre-Rose). De argilo-calcaire gronden zijn stukken armer dan de alluviale platte stroken waarop de meeste Chardonnay druiven voor Vin de Pays d’Oc aangeplant staan. De opbrengsten liggen dan ook slechts rond de 45 hl/ha wat voor deze categorie van wijnen beperkt kan genoemd worden.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.