1

Domaine Saint-Hilaire - Advocate Chardonnay

€ 13,80(Prijs / fles)
€ 12,00(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Domaine Saint-Hilaire - Advocate Chardonnay'

Alle druiven komen van het eigen domein en worden heel precies en zuiver gevinifiëerd in een perfect uitgeruste kelder (pneumatische persen, temperatuurcontrole,...) . Machinaal geplukt ´s nachts, ontsteeld, zachte persing met pneumatische pers, statische voorklaring, voor 70 % gegist en verouderd op eiken vaten (25% nieuwe eik, overige 3O % op inox, geen malolactaatgisting. Deze Chardonnay uit de Languedoc wordt met veel zorg en precisie gemaakt. Fluwelig en romig van textuur met een discrete houttoets.

Awards:
Decanter World Wine Awards 2006 - Commended
Guide Hachette 2006 - One Star
Oz Clark's 250 Best Wines 2008 - Selected
Bruxelles concours mondiale 2013 - SILVER
IGP Ambassador's Collection 2013 - GOLD
Decanter World Wine Awards 2016 - Silver
Sud de France Languedoc Top 100 Wines 2016 "Selected"

Domaine Saint-Hilaire - Languedoc

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Domaine Saint-Hilaire - Languedoc

Frankrijk(Land)Coteaux du Languedoc(Regio)

Domaine Saint Hilaire bevindt zich in het dorpje Montagnac dat op een steenworp zit van uitstekende terroirs zoals Pézenas (bvb. Prieuré St.Jean de Bébian) of St.Pargoire (bvb. Peyre-Rose). De argilo-calcaire gronden zijn stukken armer dan de alluviale platte stroken waarop de meeste Chardonnay druiven voor Vin de Pays d’Oc aangeplant staan. De opbrengsten liggen dan ook slechts rond de 45 hl/ha wat voor deze categorie van wijnen beperkt kan genoemd worden.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.