1

Marziano Abbona - Barolo DOCG Cerviano-Merli

€ 66,70(Eenheidsprijs)
€ 58,00(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Marziano Abbona - Barolo DOCG Cerviano-Merli '

Cerviano-Merli is afkomstig van de druiven van de gelijknamige cru, perfect blootgesteld op het zuiden. Met een opmerkelijke structuur en diepte onthult Cerviano-Merli zijn aroma's na verloop van tijd en is het een wijn die voorbestemd is om lang te bewaren.

VARIËTEIT :
Nebbiolo

WIJNGAARD :
Cerviano-Merli - Novello

GEMIDDELDE LEEFTIJD VAN DE WIJNGAARDEN :
21 jaar

OPBRENGST :
55 kwintaal per hectare

EERSTE PRODUCTIEJAAR :
2001

WIJNBEREIDING :
Pletten en oogsten, gevolgd door maceratie op de schil. Spontane alcoholische gisting in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur met inheemse gisten en in contact met de schillen; dagelijkse pompbeurten. Daarna volgt de maceratie met ondergedompelde kap. Droogleggen, decanteren en overhevelen naar vaten.

MALOLACTISCHE GISTING :
Volledig spontaan, uitgevoerd tijdens de maceratie onder water.

RIJPING :
In Slavonische eiken vaten van 50 hectoliter voor een zeer lange tijd. Assemblage en botteling, vervolgens rust in de fles bij een constante temperatuur van 14° C (57° F) gedurende enkele maanden voor vrijgave.

SMAAKNOTITIES :
Een Barolo met een opmerkelijke structuur die langzamer zijn rijke aroma's prijsgeeft vanwege de teelt op bodems met zeer weinig zand. Daarom rijpt hij vier jaar in de kelder. Ontwikkelt tonen van donkere tabak, bosbessen, zoethout en een minerale basis. Serveer op 18° C nadat je hem minstens 24 uur in de fles op kamertemperatuur hebt laten komen.

Marziano Abbona - Barbera d'Alba - Nebbiolo d'Alba - Barbaresco - Barolo - Roero - Langhe Viognier

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Marziano Abbona - Barbera d'Alba - Nebbiolo d'Alba - Barbaresco - Barolo - Roero - Langhe Viognier

Italië(Land)Piëmonte - Barolo(Regio)

Azienda Abbona is een absolute topper uit de Langhe streek in het zuiden van de wijnstreek Piemonte. In 1970 opgericht door Celso Abbona. Tegenwoordig heeft zijn zoon, Marziano Abbona het overgenomen samen met zijn dochters. Hun passie en toewijding brengen de wijnen naar een hoog kwaliteitsniveau. Continu op zoek naar nieuwe technieken om beter te werken in de wijngaarden en kelders. Resultaat; complexe wijnen van hoge kwaliteit. Azienda Abbona bestaat uit 52 ha wijngaarden. De witte wijnen vallen onder DOC Langhe met o.a. de Cinerino en DOCG Roero Arneis. Binnen de Langhe vind je de wijnvelden rond Dogliani, Monforte d’Alba en Novello.  De meeste wijngaarden hebben een leeftijd van ongeveer 60 jaar oud. Ze worden zo natuurlijk mogelijk behandeld en met respect voor de natuur. De oogst vind al generatie met de hand plaats. Alle wijnen van Marziano Abbona hebben een geweldig geur, concentratie, diepgang en complexiteit.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.