Contact /   Aanmelden   /   Vacatures

Deze website maakt gebruik van cookies! Meer details over onze cookies kan je terugvinden in ons cookiebeleid

Welkom op de webshop van Leirovins. Met een klik op het land ziet u ons aanbod aan wijnen die wij in deze regio selecteerden.

Met deze webshop bieden wij u niet alleen een online bestel- en betaalsysteem, het is ook een handige lijdraad doorheen ons assortiment  aan wijnen en champagnes .
Het biedt u de mogelijkheid uw eigen selectie te maken op het ogenblik dat het u beste past.

Portugal (16) artikels Spanje (59) Frankrijk (170) Oostenrijk (172) Italië (87) Duitsland (27)
388
Regio
Type
Wijnhuizen
Druiven
Tussen 0 en 250 +
€ 0
€ 250 +

Toon enkel kelderresten

Toon enkel biowijnen


» nieuwe zoekopdracht

Alle prijzen zijn incl. BTW.
» Toon de prijzen excl. BTW.
Blog Ontdek onze biowijnen

FRED LOIMER - RIESLING STEINMASSEL Erste Lage (2015)

FRED LOIMER - RIESLING STEINMASSEL Erste Lage

Herkomst
Het samenspel van klimaat en bodem in het Donaubekken vormt de basis voor het karakter van onze wijnen. De uitlopers van het Pannonische en continentale klimaat brengen warme en droge dagen in de regio. De bodems zijn uniek en ideaal voor de wijnbouw: aan de ene kant vindt u Gföhler gneis, het primaire gesteente, en bruine aarde op de top. Soms zit er ook een kalksteenlaag tussen. Aan de andere kant is er löss, vliegend stof uit de ijstijd, dat zich heeft verdicht tot vruchtbare grond. En tenslotte de leem- en grindgronden.£

Steinmassell
Ligt op 300 m zeeniveau tegen het zuid-zuidoosten tot 200 m zeeniveau en toont een brede schouder tegen het zuidwesten. Paragneiss en mica leisteen naast donkere amfibolieten en lichte granietgneisses vormen het kristallijne brongesteente. Diepe verwering zorgt voor een verschillende dikte, in sommige terreinposities tot 1 m sterke rotsbruine grond, die wordt afgewisseld met veel stenen die soms wat kalksteen bevat, ondanks het feit dat het basismateriaal silicaat is. De losse rots heeft echter ook voordelen: Het is een uitstekende warmteaccumulator en blijft ook na zonsondergang zijn warmtestralingseffect behouden.

Vinificatie
Oogst: selectieve handpluk in kratten van 20 kg, begin tot half oktober 2015.
maceratietijd: 12 tot 24 uur
Gisting: spontane gisting, 50% in stalen tanks en 50% in houten vaten, 4 - 6 weken bij max. 22°C.
Rijping: 6 maanden op volle gist & 4 maanden op fijne gist in stalen tanks. 
Botteling: augustus 2016 

Wijnbeschrijving
Briljant goudgeel. Fijne stalen neus, verse noten van steenfruit. Laat het typische fijne, fruitige, openhartige karakter van een Steinmassl zien. Opent met luchtcontact, rijpe zuren, levendige vruchten in de mond, krachtig en tegelijkertijd evenwichtig met lange afdronk. De rijpe wijnoogst heeft voldoende structuur om erkend en gewaardeerd te worden als een grote Riesling van het huis.

Voedingsadvies: forelblauw, Aziatische keuken

Pers :
95 Wine Enthusiast
94 Robert Parker/Wine Advocate
94 A la Carte
94 A la Carte Riesling Grand Cru
94 Falstaff
91-92 Vinous
91 Decanter
18 Gault Millau
4 Sterne Vinaria
94 wein.pur
95 Falstaff DAC Cup

Prijs (vanaf 6 flessen): € 38,89 / fles

Eenheidsprijs: € 47,06


Biowijn
Volume: 0.75 L