1

Brancaia Tre Rosso Toscane IGT

€ 41,63(Eenheidsprijs)
€ 36,20(vanaf 3 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Brancaia Tre Rosso Toscane IGT'

3 LAYERS, 3 TYPES
TRE staat voor zijn drie druivensoorten Sangiovese, Merlot en Cabernet Sauvignon en voor zijn drie Toscaanse wijngaarden (Maremma, Castellina en Radda in Chianti). De assemblage wordt gedomineerd door Sangiovese met 80 procent, maar Merlot en Cabernet Sauvignon brengen ook hun charme met elk tien procent. Deze goed gestructureerde, medium-bodied wijn wordt gerijpt gedurende twaalf maanden voordat hij wordt gebotteld. Twee derde van de expansie vindt plaats in Franse tonneaux en één in cement. Deze elegante, goed gestructureerde cuvée biedt veel drinkplezier nu of later en gaat goed samen met elke keuken. "Er is geen betere instapwijn dan deze", zegt Monica Larner (voor Robert Parker) met betrekking tot de TRE 2014. En James Suckling stelt: "Echt heerlijk, echt sappig, met prachtige aroma's van rood fruit."

Ideaal bij: pasta en rijstgerechten, licht geroosterd of gesauteerd vlees, gevogelte, gebakken of gegrilde vis. Onze favoriet: bij Vitello Tonnato met verse kappertjes.

Brancaia - Chianti Classico

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Brancaia - Chianti Classico

Italië(Land)Toscane - Igt(Regio)

Il Blu heeft een vaste plaats tussen de topwijnen van Italië en wordt door veel wijnliefhebbers al beschouwd als een klassieker. De heerlijke wijn is afkomstig van Casa Brancaia in Castellina. "Mijn ouders gingen in 1981 op vakantie naar Toscane en werden verliefd op de streek, de mensen en natuurlijk het goede eten en de heerlijke wijn. Dus zochten ze een vakantiehuis - en kochten Brancaia, samen met de wijngaarden," vertelt Barbara Widmer, de Zwitserse vrouw die eigenlijk architect wilde worden, maar oenologie ging studeren en in 1998 het nu zeer succesvolle wijnhuis van haar ouders overnam.

Na slechts twee jaar "hobbywijnproductie" slaagden de nieuwkomers uit Zürich erin om de eerste plaats te veroveren op een grote Chianti Classico proeverij. En dat in niet bepaald gemakkelijke tijden. Het snelle eerste succes wakkerde het verlangen naar meer aan en dus breidden de activiteiten zich gestaag uit. In 1989 kocht het echtpaar Widmer het wijnhuis Poppi in Radda, dat sindsdien de zetel van de familie was geworden. En negen jaar later werd het derde domein opgericht in het teeltgebied Morellino di Scansano in de Maremma vlakbij Grosseto. Daar wordt de Supertuscan "Ilatraia" gemaakt van een onconventionele blend van 40% cabernet sauvignon, 40% petit verdot en 20% cabernet franc.

Barbara Widmer is sinds 1998 als hoofd-oenoloog verantwoordelijk voor de wijnproductie en de wijngaarden. Ze wordt ondersteund door de keldermeesters Amar Amarouche (in de Maremma) en Fabrizio Benedetti (in de Chianti) en de uitstekende oenoloog Carlo Ferrini als consultant.

Milieubescherming is een topprioriteit bij Brancaia. Barbara Widmer werkt volgens geïntegreerde productierichtlijnen. De wijngaarden worden duurzaam beschermd, individuele zieke of dode wijnstokken worden met de hand herplant en verzorgd totdat de wortels sterk genoeg zijn. Met de oogst van 2019 is de omschakeling naar biologische teelt voltooid en vanaf deze oogst zijn alle wijnen biologisch gecertificeerd.

Brancaia behoort al lange tijd tot de top van de Toscaanse producenten. De wijnen staan steevast bovenaan in proeverijen en worden zeer geprezen door internationale wijncritici. De elegante groeiers rijpen in twee state-of-the-art wijnkelders (Chianti Classico en Maremma), elk in geschikte moderne containers. Nieuwe cementen en stalen gistingsvaten, tot Franse barriques en tonneaux. Nooit opvallend, zuiverheid, fruit en elegantie staan altijd centraal.

Het vlaggenschip van Toscane, de Sangiovese, domineert in de Chianti Classico Riserva en Chianti Classico, maar speelt ook een belangrijke rol in Il Blu en de basiswijn Tre, waarvan de druiven afkomstig zijn van alle drie de wijngaarden.

"... een reeks producten die allemaal schitteren met rijp fruit, goed ondersteund door een mooie eik en krachtige structuren, maar die niet de nodige frisheid missen."


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.