1

Brancaia Tre Rosso Toscane IGT

€ 41,63(Eenheidsprijs)
€ 36,20(vanaf 3 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Brancaia Tre Rosso Toscane IGT'

3 LAYERS, 3 TYPES
TRE staat voor zijn drie druivensoorten Sangiovese, Merlot en Cabernet Sauvignon en voor zijn drie Toscaanse wijngaarden (Maremma, Castellina en Radda in Chianti). De assemblage wordt gedomineerd door Sangiovese met 80 procent, maar Merlot en Cabernet Sauvignon brengen ook hun charme met elk tien procent. Deze goed gestructureerde, medium-bodied wijn wordt gerijpt gedurende twaalf maanden voordat hij wordt gebotteld. Twee derde van de expansie vindt plaats in Franse tonneaux en één in cement. Deze elegante, goed gestructureerde cuvée biedt veel drinkplezier nu of later en gaat goed samen met elke keuken. "Er is geen betere instapwijn dan deze", zegt Monica Larner (voor Robert Parker) met betrekking tot de TRE 2014. En James Suckling stelt: "Echt heerlijk, echt sappig, met prachtige aroma's van rood fruit."

Ideaal bij: pasta en rijstgerechten, licht geroosterd of gesauteerd vlees, gevogelte, gebakken of gegrilde vis. Onze favoriet: bij Vitello Tonnato met verse kappertjes.

Brancaia - Chianti Classico

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Brancaia - Chianti Classico

Italië(Land)Toscane - Igt(Regio)

Il Blu neemt een vaste plaats in tussen de topwijnen van Italië en wordt al door veel wijnliefhebbers beschouwd als een klassieker. Deze nobele wijn komt van Casa Brancaia in Castellina. In 1981 richte het Zwitserse echtpaar Brigitte en Bruno Widmer Brancaia op. Slechts twee jaar later stond het op de eerste plaats met zijn Chianti Classico (vandaag Riserva) bij een grote proeverij. Brancaia behoort al lang bij de top van Toscaanse producenten. De wijnen bekleden de hoogste rang bij proeverijen en worden zeer geprezen door internationale wijncritici.
Het snelle aanvankelijke succes werd gevolgd door een gestage uitbreiding van activiteiten. In 1989 bijvoorbeeld, verwierven Widmer en zijn vrouw een andere wijnmakerij (Poppi) in Radda. En negen jaar later werd een derde tak opgericht ten zuidoosten van Grosseto (Maremma).  Daar wordt de topwijn Ilatraia geperst waardoor het totaal aantal hectaren wijngaarden nu 66 bedraagd. Sinds 1998 is Barbara Widmer -studeerde oenoloog en mede-eigenaar- verantwoordelijk voor de vinificatie en de wijngaarden. Ze wordt geadviseerd door de uitstekende oenoloog Carlo Ferrini.

De elegante wijnen rijpen in twee ultramoderne wijnkelders (Chianti Classico en Maremma) gedurende minstens 12 maanden in Franse eiken vaten en grote tonneaux. De Sangiovese is dominant in de Chianti Classico Riserva en de Chianti Classico, maar ook significant betrokken bij de Il Blu en de Tre. Voor Ilatraia daarentegen is sinds de oogst van 2009 geen Sangiovese meer gebruikt, enkel nog Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon & Petit Verdot.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.