1

Brancaia Chianti Classico DOCG - Magnum

€ 52,44(Prijs / fles)
€ 45,60(vanaf 3 stuks)
WijnhuisBrancaia - Chianti Classico
Wijnjaar2021
RegioToscane - Chianti Classico
TypeRode wijn
Volume1.50 L
Kelderresten3
DruifsoortSangiovese

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Brancaia Chianti Classico DOCG - Magnum'

De Chianti Classico – de enige Brancaia rode wijn die zonder hout is gemaakt – is een eerbetoon aan ons terroir. Deze single origin Sangiovese fascineert met zijn lichtheid en zijn fijne kersentonen – typische Sangiovese aroma's. Na twaalf maanden rijping in staal en cement biedt deze wijn al op jonge leeftijd veel drinkplezier. Het is een prachtige Chianti met een rechtlijnigheid die boeiend is. Ook hier laten we Monica Larner (Robert Parker) graag aan het woord. Ze schreef over Chianti Classico 2014: "Brancaia staat vooral bekend om zijn uitstekende resultaten met internationale druivenrassen, maar het slaagt er ook in om eersteklas Sangiovese te produceren.

Ideaal bij: vleeswaren, kaas, pasta, gevogelte en gegrild vlees van alle soorten. Onze favoriet: bij pizza margherita met mozzarella di Bufala en verse basilicum.

Brancaia - Chianti Classico

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Brancaia - Chianti Classico

Italië(Land)Toscane - Chianti Classico(Regio)

Il Blu neemt een vaste plaats in tussen de topwijnen van Italië en wordt al door veel wijnliefhebbers beschouwd als een klassieker. Deze nobele wijn komt van Casa Brancaia in Castellina. In 1981 richte het Zwitserse echtpaar Brigitte en Bruno Widmer Brancaia op. Slechts twee jaar later stond het op de eerste plaats met zijn Chianti Classico (vandaag Riserva) bij een grote proeverij. Brancaia behoort al lang bij de top van Toscaanse producenten. De wijnen bekleden de hoogste rang bij proeverijen en worden zeer geprezen door internationale wijncritici.
Het snelle aanvankelijke succes werd gevolgd door een gestage uitbreiding van activiteiten. In 1989 bijvoorbeeld, verwierven Widmer en zijn vrouw een andere wijnmakerij (Poppi) in Radda. En negen jaar later werd een derde tak opgericht ten zuidoosten van Grosseto (Maremma).  Daar wordt de topwijn Ilatraia geperst waardoor het totaal aantal hectaren wijngaarden nu 66 bedraagd. Sinds 1998 is Barbara Widmer -studeerde oenoloog en mede-eigenaar- verantwoordelijk voor de vinificatie en de wijngaarden. Ze wordt geadviseerd door de uitstekende oenoloog Carlo Ferrini.

De elegante wijnen rijpen in twee ultramoderne wijnkelders (Chianti Classico en Maremma) gedurende minstens 12 maanden in Franse eiken vaten en grote tonneaux. De Sangiovese is dominant in de Chianti Classico Riserva en de Chianti Classico, maar ook significant betrokken bij de Il Blu en de Tre. Voor Ilatraia daarentegen is sinds de oogst van 2009 geen Sangiovese meer gebruikt, enkel nog Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon & Petit Verdot.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.