1

Brancaia IL Bianco Toscane IGT

€ 18,40(Prijs / fles)
€ 16,00(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Brancaia IL Bianco Toscane IGT'

THE WHITE SURPRISE
Witte wijnen spelen meestal een ondergeschikte rol in Toscane. Des te trotser zijn wij op onze Il Bianco, die met het jaar beter wordt.

De druiven - 90% Sauvignon Blanc uit Radda en 10% Viognier uit Maremma - worden pas in de vroege ochtend geoogst, zodat ze lekker koel in de kelder komen. Daar laten we ze spontaan gisten na twaalf uur contact met de mash bij 16 graden.

Door de malolactische gisting te voorkomen, krijgen we een heerlijk frisse wijn, die dankzij de vijf maanden rijping op de gist (⅓ in barriques, ⅔ in stalen tanks) een uitstekende structuur heeft. Aroma's van kruisbessen en grapefruit in het begin en florale tonen in de afdronk karakteriseren de Il Bianco.

"Het mondgevoel is eenvoudig en rechttoe rechtaan. Maar deze wijn raakt de roos", schrijft Monica Larner in de Parker Guide over de jaargang 2013.

Ideaal bij: schelp- en schaaldieren en vis, paddenstoelen- en zeevruchtenrisotto, pasta en fingerfood. Onze favoriet: bij zelfgemaakte ravioli met ricottavulling.

Press :
Vinous 90 Antonio Galloni
ErGentili 90 Ernesto Gentili

Brancaia - Chianti Classico

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Brancaia - Chianti Classico

Italië(Land)Toscane - Igt(Regio)

Il Blu neemt een vaste plaats in tussen de topwijnen van Italië en wordt al door veel wijnliefhebbers beschouwd als een klassieker. Deze nobele wijn komt van Casa Brancaia in Castellina. In 1981 richte het Zwitserse echtpaar Brigitte en Bruno Widmer Brancaia op. Slechts twee jaar later stond het op de eerste plaats met zijn Chianti Classico (vandaag Riserva) bij een grote proeverij. Brancaia behoort al lang bij de top van Toscaanse producenten. De wijnen bekleden de hoogste rang bij proeverijen en worden zeer geprezen door internationale wijncritici.
Het snelle aanvankelijke succes werd gevolgd door een gestage uitbreiding van activiteiten. In 1989 bijvoorbeeld, verwierven Widmer en zijn vrouw een andere wijnmakerij (Poppi) in Radda. En negen jaar later werd een derde tak opgericht ten zuidoosten van Grosseto (Maremma).  Daar wordt de topwijn Ilatraia geperst waardoor het totaal aantal hectaren wijngaarden nu 66 bedraagd. Sinds 1998 is Barbara Widmer -studeerde oenoloog en mede-eigenaar- verantwoordelijk voor de vinificatie en de wijngaarden. Ze wordt geadviseerd door de uitstekende oenoloog Carlo Ferrini.

De elegante wijnen rijpen in twee ultramoderne wijnkelders (Chianti Classico en Maremma) gedurende minstens 12 maanden in Franse eiken vaten en grote tonneaux. De Sangiovese is dominant in de Chianti Classico Riserva en de Chianti Classico, maar ook significant betrokken bij de Il Blu en de Tre. Voor Ilatraia daarentegen is sinds de oogst van 2009 geen Sangiovese meer gebruikt, enkel nog Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon & Petit Verdot.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.