1

Brancaia Ilatraia Rosso Maremma IGT - Dubbele Magnum

€ 302,34(Eenheidsprijs)
€ 262,90(vanaf 3 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Brancaia Ilatraia Rosso Maremma IGT - Dubbele Magnum'

POWER MEETS FINESSE
De Ilatraia is onze topwijn uit de Maremma - hij is vol van smaak en imponeert met zijn frisheid, precisie en elegantie. Deze wijn toont een perfect evenwicht tussen rijpheid en finesse. Hij is uiterst zijdeachtig en gepolijst met soepele tannines die typisch zijn voor de Toscaanse kust. De blend van 40% Petit Verdot, 40% Cabernet Sauvignon en 20% Cabernet Franc laat de volle schoonheid van dit terroir zien. Dit komt niet in de laatste plaats doordat de drie druivensoorten perfect kunnen rijpen zonder irrigatie. Ilatraia rijpt 18 maanden in half nieuwe Franse barriques en rijpt daarna nog minstens een jaar in de fles. "Wat een balans van rijpheid en finesse. Groot potentieel, "zegt James Suckling, lovend over de 2015 Ilatraia.

Ideaal bij: gerechten met evenwichtige, intense smaken, bij vlees- en wildgerechten (gebakken of gestoofd), bij gevogelte zoals duif of fazant. Onze favoriet: verse tagliatelle met ragout van wild zwijn.


96+ POINTS THE WINE ADVOCATE 19th Sep 2019 by Monica Larner
A blend of 40% Cabernet Sauvignon, 40% Petit Verdot and 20% Cabernet Franc, the 2016 Ilatraia is a terrific, full-bodied expression from Tuscany. If you love this combination of full-throttle grapes, I suggest you try this rendition. It tends to be more delicate and nuanced at the edges compared to a similar blend from a New World wine region, like say, California. The wine is contoured and full but never heavy. Indeed, the aromas of blackberry, spice and tar remain surprisingly fresh and bright. This is a big wine to be sure, but there is a lot of tonic energy packed tight within. Some 30,000 bottles were made.

With the 2019 vintage, all of Brancaia's wines are certified organic. To celebrate their 20th anniversary as vintners in Maremma (this estate owns vineyards in both Coastal Tuscany and in Chianti Classico), Brancaia will be releasing 900 cases of a 2015 Ilatraia Special Edition (packaged in a wooden box).

Veronelli 92 points
Doctor Wine 94 points
Vinous 93 points
James Suckling 95 points
Wine Enthusiast 92 points
Falstaff 92 points

Brancaia - Chianti Classico

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Brancaia - Chianti Classico

Italië(Land)Toscane - Maremma(Regio)

Il Blu heeft een vaste plaats tussen de topwijnen van Italië en wordt door veel wijnliefhebbers al beschouwd als een klassieker. De heerlijke wijn is afkomstig van Casa Brancaia in Castellina. "Mijn ouders gingen in 1981 op vakantie naar Toscane en werden verliefd op de streek, de mensen en natuurlijk het goede eten en de heerlijke wijn. Dus zochten ze een vakantiehuis - en kochten Brancaia, samen met de wijngaarden," vertelt Barbara Widmer, de Zwitserse vrouw die eigenlijk architect wilde worden, maar oenologie ging studeren en in 1998 het nu zeer succesvolle wijnhuis van haar ouders overnam.

Na slechts twee jaar "hobbywijnproductie" slaagden de nieuwkomers uit Zürich erin om de eerste plaats te veroveren op een grote Chianti Classico proeverij. En dat in niet bepaald gemakkelijke tijden. Het snelle eerste succes wakkerde het verlangen naar meer aan en dus breidden de activiteiten zich gestaag uit. In 1989 kocht het echtpaar Widmer het wijnhuis Poppi in Radda, dat sindsdien de zetel van de familie was geworden. En negen jaar later werd het derde domein opgericht in het teeltgebied Morellino di Scansano in de Maremma vlakbij Grosseto. Daar wordt de Supertuscan "Ilatraia" gemaakt van een onconventionele blend van 40% cabernet sauvignon, 40% petit verdot en 20% cabernet franc.

Barbara Widmer is sinds 1998 als hoofd-oenoloog verantwoordelijk voor de wijnproductie en de wijngaarden. Ze wordt ondersteund door de keldermeesters Amar Amarouche (in de Maremma) en Fabrizio Benedetti (in de Chianti) en de uitstekende oenoloog Carlo Ferrini als consultant.

Milieubescherming is een topprioriteit bij Brancaia. Barbara Widmer werkt volgens geïntegreerde productierichtlijnen. De wijngaarden worden duurzaam beschermd, individuele zieke of dode wijnstokken worden met de hand herplant en verzorgd totdat de wortels sterk genoeg zijn. Met de oogst van 2019 is de omschakeling naar biologische teelt voltooid en vanaf deze oogst zijn alle wijnen biologisch gecertificeerd.

Brancaia behoort al lange tijd tot de top van de Toscaanse producenten. De wijnen staan steevast bovenaan in proeverijen en worden zeer geprezen door internationale wijncritici. De elegante groeiers rijpen in twee state-of-the-art wijnkelders (Chianti Classico en Maremma), elk in geschikte moderne containers. Nieuwe cementen en stalen gistingsvaten, tot Franse barriques en tonneaux. Nooit opvallend, zuiverheid, fruit en elegantie staan altijd centraal.

Het vlaggenschip van Toscane, de Sangiovese, domineert in de Chianti Classico Riserva en Chianti Classico, maar speelt ook een belangrijke rol in Il Blu en de basiswijn Tre, waarvan de druiven afkomstig zijn van alle drie de wijngaarden.

"... een reeks producten die allemaal schitteren met rijp fruit, goed ondersteund door een mooie eik en krachtige structuren, maar die niet de nodige frisheid missen."


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.