1

Gernot Heinrich - Blaufrankisch Leithaberg Magnum

€ 70,85(Prijs / fles)
€ 61,61(vanaf 6 stuks)
WijnhuisWeingut Gernot & Heike Heinrich - Gols (bio)
Wijnjaar2011
RegioBurgenland
TypeRode wijn
Volume1.50 L
Kelderresten6
DruifsoortBlaufrankisch

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Gernot Heinrich - Blaufrankisch Leithaberg Magnum'

CHARACTER:
Deep ruby red with an opaque core. Liquorice, dark forest berries, sandalwood spice, a touch of fresh cedar, and subtle tobacco on the nose. Good complexity on the palate with juicy, elegant, fresh amarelle cherry highlighted by vibrant, refreshing acid structure and firm, wellintegrated tannin. The finish lingers long.

ORIGIN:
Old vineyards on the slopes of the Leitha Mountains facing Lake Neusiedl in the communities of Jois, Winden, and Breitenbrunn. Typical regional geology comprised of fossil-rich chalk and marine limestone as well as weathered, decomposing mica-schist.

VINIFICATION:
Harvested by hand in the beginning of October 2011 with 20,0° KMW. Following selection in the vineyards and the winery, processed according to the gravity principle without pumps took place. Spontaneous fermentation occurred in oak fermentation vats. After punching-down, there were 3 weeks of maceration. This was followed by malolactic fermentation. The wine was matured for 20 months in once-used 500-liter barrels. It was bottled with glass closures in mid-July 2013.

Weingut Gernot & Heike Heinrich - Gols (bio)

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Weingut Gernot & Heike Heinrich - Gols (bio)

Oostenrijk(Land)Burgenland(Regio)

Een rustige man maakt rustige wijnen, het karakter van de wijnbouwer reflecteert zich in de wijn en zo iemand is Gernot Heinrich. Hij is een (bio) dynamische en bijzonder getalenteerde wijnbouwer.

Zijn domein is gelegen in het wijnbouwgebied "Neusiedlersee", dit strekt zich uit vanaf de Oostkant van het meer "Neusiedlersee" tot de Hongaarse grens. Burgenland heeft de meeste zonuren van Oostenrijk en zijn een geschenk uit de hemel. Hier produceren Gernot en Heike Heinrich in Gols (Noord Burgenland) rode wijnen op het hoogste internationale niveau.

Voorbeeldig werk in de wijngaarden, rigoureuze selectie van de druiven voor de oogst, handmatige selectie eerst in de wijngaard en dan weer in de wijnkelders : Dit alles garandeert perfect rijp geoogste druiven, de beste basis voor wijnen met veel extract en zachte tannine.

De blitzpropere kelder is dan ook niet zo modern als hij eruit ziet maar wel zodanig ingericht dat men functioneel en praktisch kan werken. De kelder is ontworpen volgens het principe van de zwaartekracht: aanleveren van de druiven, de vergisting en het rijpingsproces zijn verdeeld over 3 verdiepingen, dus alles gebeurt door middel van valdruk, zonder het gebruik van pompen.

PANNOBILE wijnen komen van de beste wijngaarden uit Gols (Ungerberg, Altenberg, Gabarinza, Salzberg, Spiegel) of van de zuidelijke heuvelflanken van de Parndorfer Platte, ook de Wagram genoemd. De Wagram en de aangrenzende gebieden hebben een traditie voor hun rijpe, rijke en krachtige wijnen.

Heinrich focust zich op de typische lokale variëteiten: Zweigelt, Blaufränkisch en St-Laurent. Deze zijn ook  terug te vinden in de eenvoudigere Red en de 3 grote cuvees Salzberg, Gabarinza en Pannobile. Deze drie cuvées zijn de vertegenwoordigers van de nieuwe Oostenrijkse rode wijn, klassieke stijl, elegant en verfijnd.

Heinrich staat voor : elegantie, mineraliteit en verfijning.

 

 


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.