1

Gernot Heinrich - Zweigelt

€ 17,48(Prijs / fles)
€ 15,20(vanaf 6 stuks)
WijnhuisWeingut Gernot & Heike Heinrich - Gols (bio)
Wijnjaar2018
RegioBurgenland
TypeRode wijn
Volume0.75 L
Kelderresten4
DruifsoortZweigelt
WijnbouwBiowijn

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Gernot Heinrich - Zweigelt'

CHARACTER
Deep ruby with purple highlights. Weather conditions in 2013, cumulating in a perfect autumn, allowed Zweigelt to achieve optimal physiological ripeness. Despite heat waves in summer, this variety was able to preserve crisp, refreshing acidity. Tobacco and herbal spice accompany typical varietal cherry on the nose. A touch of bitter cherry pit and abundant, juicy, fine-boned tannin on the palate. Very appetizing!

ORIGIN
Zweigelt plays a uniting role at our house. Grapes for this wine come from the flat, humus-rich Heideboden, gravelly plots on the Parndorfer Plain, and the limestone and slate slopes of the Leitha Mountains.

PRODUCTION
Bottled with conscientious handcraft and great care throughout the entire life cycle. Conscientious organic and biodynamic cultivation of the vineyards and manual harvest mid-September 2013. Spontaneous fermentation in wooden vat and stainless steel with two weeks on the skins. Matured for 12 months in large wooden casks and 500-litre barrels.

THE NUMBERS
100% Zweigelt • 12.5% Vol. • 5.0 g/l acidity • 1.0 g/l residual sugar • Contents (L): 0.75

Bottled end of November 2014.

Weingut Gernot & Heike Heinrich - Gols (bio)

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Weingut Gernot & Heike Heinrich - Gols (bio)

Oostenrijk(Land)Burgenland(Regio)

Een rustige man maakt rustige wijnen, het karakter van de wijnbouwer reflecteert zich in de wijn en zo iemand is Gernot Heinrich. Hij is een (bio) dynamische en bijzonder getalenteerde wijnbouwer.

Zijn domein is gelegen in het wijnbouwgebied "Neusiedlersee", dit strekt zich uit vanaf de Oostkant van het meer "Neusiedlersee" tot de Hongaarse grens. Burgenland heeft de meeste zonuren van Oostenrijk en zijn een geschenk uit de hemel. Hier produceren Gernot en Heike Heinrich in Gols (Noord Burgenland) rode wijnen op het hoogste internationale niveau.

Voorbeeldig werk in de wijngaarden, rigoureuze selectie van de druiven voor de oogst, handmatige selectie eerst in de wijngaard en dan weer in de wijnkelders : Dit alles garandeert perfect rijp geoogste druiven, de beste basis voor wijnen met veel extract en zachte tannine.

De blitzpropere kelder is dan ook niet zo modern als hij eruit ziet maar wel zodanig ingericht dat men functioneel en praktisch kan werken. De kelder is ontworpen volgens het principe van de zwaartekracht: aanleveren van de druiven, de vergisting en het rijpingsproces zijn verdeeld over 3 verdiepingen, dus alles gebeurt door middel van valdruk, zonder het gebruik van pompen.

PANNOBILE wijnen komen van de beste wijngaarden uit Gols (Ungerberg, Altenberg, Gabarinza, Salzberg, Spiegel) of van de zuidelijke heuvelflanken van de Parndorfer Platte, ook de Wagram genoemd. De Wagram en de aangrenzende gebieden hebben een traditie voor hun rijpe, rijke en krachtige wijnen.

Heinrich focust zich op de typische lokale variëteiten: Zweigelt, Blaufränkisch en St-Laurent. Deze zijn ook  terug te vinden in de eenvoudigere Red en de 3 grote cuvees Salzberg, Gabarinza en Pannobile. Deze drie cuvées zijn de vertegenwoordigers van de nieuwe Oostenrijkse rode wijn, klassieke stijl, elegant en verfijnd.

Heinrich staat voor : elegantie, mineraliteit en verfijning.

 

 


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.