1

Gernot Heinrich - Zweigelt

€ 16,01(Prijs / fles)
€ 13,92(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Gernot Heinrich - Zweigelt'

Deze Zweigelt staat voor gezellige geborgenheid en vertelt aangename verhalen uit een geologische rondedans rond het Neusiedl-meer Lake Neusiedl. Tegelijkertijd is het een eerlijke documentatie van zijn oorsprong en van het jaar 2018. Voor al de finesse van dit precisiewerk met al zijn schijnbaar koele elegantie is het een kenmerk waarvoor deze Zweigelt helemaal staat: sappig. Bij ons speelt Zweigelt een bindende rol wat betreft de herkomst: de druiven komen van de vlakke, humusrijke wijngaarden van de Heideboden, de kiezelachtige plaatsen op de Parndorfer Platte en de kalk- en leisteenhellingen van het Leithagebergte. Gebotteld in de eeuwige cyclus van de natuur en met veel handwerk en zorg. Biologische teelt van de wijngaarden. Handgeplukt eind augustus 2018. Spontane gisting, veertien dagen op de schillen in houten fermentoren en in stalen tanks. Gerijpt gedurende 31 maanden in houten fermentoren en eikenhouten vaten van 500 liter.

Weingut Gernot & Heike Heinrich - Gols (bio)

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Weingut Gernot & Heike Heinrich - Gols (bio)

Oostenrijk(Land)Burgenland(Regio)

Een rustige man maakt rustige wijnen, het karakter van de wijnbouwer reflecteert zich in de wijn en zo iemand is Gernot Heinrich. Hij is een (bio) dynamische en bijzonder getalenteerde wijnbouwer.

Zijn domein is gelegen in het wijnbouwgebied "Neusiedlersee", dit strekt zich uit vanaf de Oostkant van het meer "Neusiedlersee" tot de Hongaarse grens. Burgenland heeft de meeste zonuren van Oostenrijk en zijn een geschenk uit de hemel. Hier produceren Gernot en Heike Heinrich in Gols (Noord Burgenland) rode wijnen op het hoogste internationale niveau.

Voorbeeldig werk in de wijngaarden, rigoureuze selectie van de druiven voor de oogst, handmatige selectie eerst in de wijngaard en dan weer in de wijnkelders : Dit alles garandeert perfect rijp geoogste druiven, de beste basis voor wijnen met veel extract en zachte tannine.

De blitzpropere kelder is dan ook niet zo modern als hij eruit ziet maar wel zodanig ingericht dat men functioneel en praktisch kan werken. De kelder is ontworpen volgens het principe van de zwaartekracht: aanleveren van de druiven, de vergisting en het rijpingsproces zijn verdeeld over 3 verdiepingen, dus alles gebeurt door middel van valdruk, zonder het gebruik van pompen.

PANNOBILE wijnen komen van de beste wijngaarden uit Gols (Ungerberg, Altenberg, Gabarinza, Salzberg, Spiegel) of van de zuidelijke heuvelflanken van de Parndorfer Platte, ook de Wagram genoemd. De Wagram en de aangrenzende gebieden hebben een traditie voor hun rijpe, rijke en krachtige wijnen.

Heinrich focust zich op de typische lokale variëteiten: Zweigelt, Blaufränkisch en St-Laurent. Deze zijn ook  terug te vinden in de eenvoudigere Red en de 3 grote cuvees Salzberg, Gabarinza en Pannobile. Deze drie cuvées zijn de vertegenwoordigers van de nieuwe Oostenrijkse rode wijn, klassieke stijl, elegant en verfijnd.

Heinrich staat voor : elegantie, mineraliteit en verfijning.

 

 


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.