1

Vakantieperiode: Wij zijn gesloten van 21 juli t.e.m. 30 juli 2024

Sattlerhof Sauvignon Blanc Ried Kapellenweingarten

€ 38,53(Eenheidsprijs)
€ 33,50(vanaf 6 stuks)
WijnhuisWeingut Sattlerhof - Gamlitz
Wijnjaar2020
soortSudsteiermark
TypeWitte wijn
Volume0.75 L
DruifsoortSauvignon Blanc
WijnbouwBiowijn

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Sattlerhof Sauvignon Blanc Ried Kapellenweingarten'

93+ Points Robert Parker Score - drink 2022-2038
Sattler's 2020 Sauvignon Blanc Ried Kapellenweingarten opens with a clear, deep, elegant, dense and complex nose with cool stone and iodine aromas. Juicy, elegant and very salty in the mouth, this is a firm, pure, dense, intense and persistent Sauvignon with a solid structure and good concentration. 12.5% stated alcohol. Vinolok closure. Tasted in Grafenegg in September 2022.

Weingut Sattlerhof - Gamlitz

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Weingut Sattlerhof - Gamlitz

Oostenrijk(Land)Sudsteiermark(Regio)

ROBERT PARKER by Stephan Reinhardt
Deze serie 2018, 2019 en een enkele 2020 is de beste die ik ooit van dit familiedomein in Gamlitz heb geproefd. Wijnen van de Sattlerhof hebben altijd op de top van de Steiermarkse wijn gestaan. Met de nieuwe generatie zijn de wijnen echter nog beter geworden. De kern van de monsters die ik dit najaar thuis en in Grafenegg proefde, is het wijnjaar 2019 dat zeer, zeer goed is in Zuid-Stiermarken en, zoals Alexander zegt, "een tikkeltje koeler dan 2020." Dit resulteert in strakke en precieze witte wijnen die tot de allerbeste behoren die dat jaar worden geproduceerd. Nogmaals, de Kranachberg is de icoonwijn van het charismatische domaine in Gamlitz.

Sattlerhof. De koning van Kranachberg

Willy Sattler van Gamlitz in het zuiden van Steiermarken, behoort tot de wereld elite van Sauvignon Blanc wijnmakers, hij is een beer van een man, 100% authentiek, in de luttele vrije uurtjes een fervent jager en Land Rover bestuurder, iemand die met typisch regionaal steirische accent zegt wat hij denkt en doet wat hij zegt.

Men moet de grond begrijpen om een goede wijn te maken zegt Willy in alle bescheidenheid, zijn Kranachberg" behoort tot de beste Sauvignon Blancs in Oostenrijk. Willy Sattler kent de regio en zijn terroirs sinds 30 jaar.

De bodem en het specifieke klimaat van Zuid-Stiermarken bieden de beste voorwaarden voor Sauvignon Blanc. Hier maakt men kristalheldere, minerale, kruidige wijnen. Grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht zorgen voor optimale rijping van de druiven.

60% van de 33 hectare wijngaarden zijn beplant met sauvignon blanc, de oudste stokken zijn ongeveer 40 jaar oud. Ze zijn vooral aangeplant op steile, zonnige hellingen, zoals de Kranachberg, waarschijnlijk een van de beste locaties ter wereld voor Sauvignon.

Kranachberg : zes hectare wijngaard zijn gelegen vanop zeeniveau tot op een hoogte van 500 m, op het zuiden gericht en verspreid over vijf percelen. Sattler vinifieert elk perceel afzonderlijk en heeft een totale productie Kranachberg van ongeveer 5000 flessen per jaar. Kalkrijk zand met witte mica en grind geven de Kranachberg wijnen extreme kruidigheid, mineraliteit en een licht zilte zoute smaak.

Sernauberg is gericht op het zuidoosten, helling met zandgronden en gravel. Hier voornamelijk gedijen Sauvignon Blanc en Morillon. Sernauberg is kenmerkend voor zijn fijne minerale en florale aroma's.

Morillon is de Steirische term voor Chardonnay - pittig mineralig. Deze cépage werd, zoals de Sauvignon, in opdracht van aartshertog Johann in de eerste helft van de 19e eeuw aangeplant in Steiermarken.

Pfarrweingarten is een kleine en goed beschermde ten zuiden gelegen locatie waarvan de bodem rijk is aan schelpen en koralen, dit geeft minerale wijn met soms lichte zilt zoute smaak.

De verscheidenheid van de verschillende terroirs is voor Willy Sattler een echte uitdaging. Hij geeft met zijn wijnen een indrukwekkende weerspiegeling van streek en herkomst.

 


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.