1

NATURAL Muscateller - Hajszan Neumann

€ 33,35(Eenheidsprijs)
€ 29,00(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'NATURAL Muscateller - Hajszan Neumann'

— Kwaliteitsniveau: Natuurlijke wijn
— Productie: biodynamisch, veganistisch
— Kelderstijl: amfora, maisgisting

De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van een wijngaard in de Ried Neuberg am Wiener Nussberg. De bodem bestaat uit voornamelijk kalkhoudende ondergrond.

De druiven worden met de hand geoogst, geselecteerd en vervolgens gepureerd en in de amforen gestop waar de gisting op de schillen plaatvindt gedurende 5 maanden. Dit zonder zwavel of gistpreparaten. In maart werd de wijn voorzichtig van de schillen gehaald en niet geperst, alleen verplaatst naar een roestvrijstalen tank om nog 6 weken te rijpen. Na botteling blijft de wijn nog 4 maanden in de fles rusten. De wijn is niet gefilterd en er werden geen klaringsmiddelen aan toegevoegd. Daarom is het veganistisch en volgen de ideeën van Rudolf Steiner, volledig onbehandeld.

Wijnbeschrijving

Rokerig in de neus met geel fruit, hibiscus en wat nootmuskaat. Zijdezacht in de mond. Textuur van vlierbes, mineraal. Voor het openen de fles voorzichtig draaien om de fijne droesem te verdelen.

ANALYTISCH 12,0 vol.-%, 5,6 g/l zuurgraad, 1,4 g/l restsuiker

 

Hajszan Neumann - Wenen (Natural)

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Hajszan Neumann - Wenen (Natural)

Oostenrijk(Land)Wenen(Regio)

NATURAL WINES
Deze levendige wijnen, afkomstig van de koelere wijngaarden van Weens beroemdste wijngaardlocatie, de Nussberg, hebben subtiele hoekjes en kantjes. En dat is maar goed ook, want Hajszan Neumann staat voor natuurlijke, authentieke wijnen. Elke wijn heeft een karakteristieke ziel, die zich ontwikkelt vanuit de natuurlijke smaken van de druiven en het terroir. Dit alles komt tot stand dankzij de biodynamische teelt. Zacht en reductief werken in de wijnkelder in combinatie met onze biodynamische aanpak en het handwerk in de wijngaarden hebben ons ook naar oude wijnbereidingsmethoden geleid. Deze natuurlijke wijnen presenteren zich als stabiel, intens en expressief met gul fruit. Natuurlijke wijn wordt zeer lang op de schil vergist en wordt niet gevinifieerd of gefilterd.

Midden op de zuidkant van de Nussberg, tussen de wijngaarden van Ulm en Rosengartl, ligt de Gollin. Deze wijngaard heeft sinds 2017 de status van Erste Lage (Premier cru). Het terroir bestaat hier uit verweerde schelpkalksteen met een hoog kalk- en gemiddeld kleigehalte en lagen flysch met kwarts. Deze 50 jaar oude wijngaard baart een prentenboek Weissburgunder, veredeld met een groot houten vat.

De Haarlocke wijngaard - Nussberg

De Ried Haarlocke ligt op een hoog plateau op de Nussberg, naast de Kahlenbergerstrasse (weg). De bodem bestaat hier uit flysch met veel kwartsinsluitsels, een hoog kleigehalte en een extreem hoog kalkgehalte. Deze 40 jaar oude wijngaard produceert onze beste Grüner Veltliner.

De Steinberg wijngaard - Grinzing

In het westen, op de heuvel naast de Nussberg - het bovenste deel van Grinzing - ligt de Steinberg-wijngaard. Iets hoger en op het zuiden gelegen, heeft het terroir hier kleinere hoeveelheden zeekalk, maar veel alpine primair gesteente met geconcentreerde kwartsinsluitsels. Onze favoriete Riesling komt van deze bijzonder minerale bodem.

Wijngaard Weisleiten - Nussberg

De Weisleiten wijngaard omvat de hele achterkant van de Nussberg site, de kant die naar het noordoosten helt. Oorspronkelijk werd deze wijngaard als ondermaats beschouwd, maar door de verschuiving van het klimaat wint hij enorm aan betekenis. Het terroir is hier hetzelfde als aan de zuidkant van de Nussberg - flysch met schelpkalk - maar de rijping van de druiven is twee weken vertraagd, en een latere oogst met meer frisheid en zuurgraad is mogelijk ondanks de steeds warmer wordende zomers. Wij houden van de Gemischter Satz hier, en ook van de Grüner Veltliner en Zweigelt.

ZEE TERRAS
De Nussberg is een maritiem terras dat miljoenen jaren geleden door bewegingen van de zee werd gevormd. De bodem bevat uitgebreide kalkafzettingen van het oude zeeleven. De vorm van de Nussberg is het resultaat van herhaalde breuken op de top van de berg en de effecten van eb en vloed. Het massieve gesteente ligt tussen één en drie meter diep. In de ondoordringbare lagen van de lager gelegen wijngaarden bevinden zich periodiek mergel- en kleisedimenten, waardoor water kan worden opgeslagen dat de wijnstokken in droge perioden van water voorziet.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.