1

Perinet Merit - Priorat

€ 30,00(Eenheidsprijs)
€ 26,09(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Perinet Merit - Priorat'

Merit is een expressie van Llicorella, de Priorat bodem in het glas. Een blend van voornamelijk Merlot en Syrah, met een vleugje Garnatxa en Carinyena om de wijn complexiteit en structuur te geven.

De druiven worden met de hand in een vroeger stadium geplukt, het eerste fruit dat de piekrijpheid bereikt, veroorzaakt door de warme zomerdagen. Alle druiven worden 5 dagen koud geweekt voordat de gisting begint in roestvrijstalen tanks. De koolzuur maceratie techniek wordt gebruikt voor 20 dagen om een optimale smaak en zachte tannine extractie te bereiken. De wijn rijpt 1 jaar in roestvrijstalen tanks om een afgerond mondgevoel op te bouwen uit de droesem. De bedoeling is om de fruitigheid tot uitdrukking te brengen zonder invloed van eikenhout, zodat de aroma's van het mineraal en het ijzer van de bodem tot hun recht komen. Deze wijn is niet gelagerd en niet gefilterd.

De Merlot en Syrah voor deze wijn komen van Perinet's landgoed wijngaard Mas Vell, die is geplant ten zuiden van de wijnmakerij met volledige blootstelling aan de zon maximaliseren van potentiële rijpheid van de druiven. Mas Vell ligt op een grotere hoogte, waardoor het bladerdak open is en verkoelende winden de zuurgraad van de druiven kunnen behouden. De Garnatxa en Carinyena komen van de Mas d'en Xes landgoed wijngaard die is geplant achter de wijnmakerij en vormt een natuurlijk amfitheater in de buurt van de voet van de Montsant bergketen.

Vintage: 2016
Appellation: DOQ Priorat
Production: 2.833 cases
Alc. Vol.: 14,5 %
Presentation: 75 cl · 150 cl
Blend : 35% Merlot, 30% Syrah, 19% Garnatxa, 16% Carinyena

Perinet - Priorat

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Perinet - Priorat

Spanje(Land)Priorat & Montsant(Regio)

DE WIJNGAARDEN VAN PERINET
De wijngaarden van Perinet omvatten drie volledig unieke en verschillende microklimaten binnen de oude Priorat regio. Dankzij de diversiteit van de wijngaarden kan ons wijnmakersteam melodie, harmonie en complexiteit toevoegen aan onze assemblages. De drie persoonlijkheden van de wijngaarden vertalen zich naar warm en fruitig in Mas Vell, fris, levendig en lang in Mas del Xes, en kruidige druiven gekoeld door mediterrane briesjes in Pendents. Deze afzonderlijke klimaten bepalen ons domein in de Priorat.

Onze traditionele aanplant van Grenache, Carignan en Syrah wordt aangevuld met internationale variëteiten van Cabernet Sauvignon en Merlot. Elk wijngaardblok heeft zijn eigen karakter, diep ingegraven in de llicorella, de zeldzame leisteen- en kwarts houdende bodems die de Priorat kenmerken. Onder omstandigheden die voor andere planten bijna onmogelijk zijn om te groeien, gedijen onze wijnstokken in hun zoektocht naar water en voedingsstoffen, een ware "strijd van de wijnstokken" om wijnen van wereldklasse te produceren.

MAS DEL XES
De wijngaard Mas del Xes is het grootste perceel van Perinet, ongeveer 10,64 ha, bestaande uit 60% naar het noorden gerichte hellingen (Cabernet en Syrah) en 40% naar het noordoosten gerichte hellingen (Garnatxa en Carinyena). De Syrah en Cabernet zijn aangeplant op terrassen in de heuvels en de Garnatxa en Cariynena wijnstokken groeien in een natuurlijk amfitheater aan de voet van de Montsant bergketen. De wijn wordt per blok geoogst gedurende verschillende weken, met als doel elke rij te plukken op het perfecte evenwicht van rijpheid en structuur dat deze locatie oplevert.

MAS VELL
Deze op het zuiden gelegen wijngaard is volledig blootgesteld aan de zon, waardoor de potentiële rijpheid van het gebied maximaal wordt benut. De hoogte is wat het onderscheidt van de naburige percelen. De meeste aanplantingen liggen rond de 250-250 meter, terwijl Mas Vell op ongeveer 385-450 meter ligt. Deze extra hoogte zorgt voor een open luifel en verkoelende winden om de zuurgraad en spanning te behouden. Dankzij de rotsachtige bodem en de overvloedige zonneschijn zijn de wijnen rond en fruitig.

PENDENTS
Pendents vertegenwoordigt de meest dramatische helling van ons domein (in sommige delen van de wijngaard bedraagt de hellingsgraad meer dan 30º). Gelegen in de buurt van het dorp Porrera is dit landgoed volledig op het noordoosten georiënteerd. Pendents ontvangt vele uren zonlicht en vitale natuurlijke luchtstroom van de Middellandse Zee. Op slechts 4ha (10 acres) gedijen Carignan, Grenache en Cabernet Sauvignon op de leisteenbodem. Hij wordt met de hand gesnoeid en zorgvuldig geoogst door onverschrokken wijngaardpersoneel en onderscheidt zich in de kelder door zijn dichtheid en finesse.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.