1

Perinet Likka - Priorat

€ 20,70(Eenheidsprijs)
€ 18,00(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Perinet Likka - Priorat'

Likka is onze solidariteitswijn, een vriendelijke en frisse blend met kaneel en bostonen. Likka is de perfecte combinatie om per glas van te genieten.

De Merlot en Syrah voor deze wijn komen van Perinet's landgoed wijngaard Mas Vell, die is geplant ten zuiden van de wijnmakerij met volledige blootstelling aan de zon maximaliseren van potentiële rijpheid voor de druiven. Mas Vell ligt op een grotere hoogte, waardoor het bladerdak open is en verkoelende winden de zuurgraad van de druiven kunnen behouden. De Garnatxa en Carinyena zijn afkomstig van de Mas d'en Xes wijngaard die achter de wijnmakerij is aangeplant en een natuurlijk amfitheater vormt aan de voet van de Montsant bergketen. En Argeles, een op klei gebaseerde wijngaard in de tawn van Torroja del Priorat. De klimaatomstandigheden van 2018 hebben geresulteerd in een uitstekend wijnjaar dat het unieke karakter van het Perinet-terroir tot uitdrukking brengt.

De druiven worden in een vroeger stadium met de hand geplukt, het eerste fruit dat de piekrijpheid bereikt die is gecreëerd door de warme dagen van de zomer. Alle druiven worden 5 dagen koud geweekt voordat de gisting begint in roestvrijstalen tanks. De maceratietechniek duurt 20 dagen om een optimale smaak en zachte tannine-extractie te bereiken. De wijn rijpt 12 maanden in neutraal Franse eik om een afgerond mondgevoel op te bouwen.

Vintage: 2018
Appellation: DOQ Priorat
Production: 420 cases
Alc. Vol.: 15 %
Presentation: 75 cl · 150 cl
Blend: 40% Carinyena, 30% Syrah, 15% Merlot , 15% Garnatxa

Perinet - Priorat

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Perinet - Priorat

Spanje(Land)Priorat & Montsant(Regio)

DE WIJNGAARDEN VAN PERINET
De wijngaarden van Perinet omvatten drie volledig unieke en verschillende microklimaten binnen de oude Priorat regio. Dankzij de diversiteit van de wijngaarden kan ons wijnmakersteam melodie, harmonie en complexiteit toevoegen aan onze assemblages. De drie persoonlijkheden van de wijngaarden vertalen zich naar warm en fruitig in Mas Vell, fris, levendig en lang in Mas del Xes, en kruidige druiven gekoeld door mediterrane briesjes in Pendents. Deze afzonderlijke klimaten bepalen ons domein in de Priorat.

Onze traditionele aanplant van Grenache, Carignan en Syrah wordt aangevuld met internationale variëteiten van Cabernet Sauvignon en Merlot. Elk wijngaardblok heeft zijn eigen karakter, diep ingegraven in de llicorella, de zeldzame leisteen- en kwarts houdende bodems die de Priorat kenmerken. Onder omstandigheden die voor andere planten bijna onmogelijk zijn om te groeien, gedijen onze wijnstokken in hun zoektocht naar water en voedingsstoffen, een ware "strijd van de wijnstokken" om wijnen van wereldklasse te produceren.

MAS DEL XES
De wijngaard Mas del Xes is het grootste perceel van Perinet, ongeveer 10,64 ha, bestaande uit 60% naar het noorden gerichte hellingen (Cabernet en Syrah) en 40% naar het noordoosten gerichte hellingen (Garnatxa en Carinyena). De Syrah en Cabernet zijn aangeplant op terrassen in de heuvels en de Garnatxa en Cariynena wijnstokken groeien in een natuurlijk amfitheater aan de voet van de Montsant bergketen. De wijn wordt per blok geoogst gedurende verschillende weken, met als doel elke rij te plukken op het perfecte evenwicht van rijpheid en structuur dat deze locatie oplevert.

MAS VELL
Deze op het zuiden gelegen wijngaard is volledig blootgesteld aan de zon, waardoor de potentiële rijpheid van het gebied maximaal wordt benut. De hoogte is wat het onderscheidt van de naburige percelen. De meeste aanplantingen liggen rond de 250-250 meter, terwijl Mas Vell op ongeveer 385-450 meter ligt. Deze extra hoogte zorgt voor een open luifel en verkoelende winden om de zuurgraad en spanning te behouden. Dankzij de rotsachtige bodem en de overvloedige zonneschijn zijn de wijnen rond en fruitig.

PENDENTS
Pendents vertegenwoordigt de meest dramatische helling van ons domein (in sommige delen van de wijngaard bedraagt de hellingsgraad meer dan 30º). Gelegen in de buurt van het dorp Porrera is dit landgoed volledig op het noordoosten georiënteerd. Pendents ontvangt vele uren zonlicht en vitale natuurlijke luchtstroom van de Middellandse Zee. Op slechts 4ha (10 acres) gedijen Carignan, Grenache en Cabernet Sauvignon op de leisteenbodem. Hij wordt met de hand gesnoeid en zorgvuldig geoogst door onverschrokken wijngaardpersoneel en onderscheidt zich in de kelder door zijn dichtheid en finesse.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.