1

Perinet - Priorat

€ 72,00(Eenheidsprijs)
€ 62,61(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Perinet - Priorat'

Deze blend vertegenwoordigt onze Perinet wijngaard gelegen rond het wijndomein Mas d'en Xes. De pure expressie van een klassieke Priorat wijn, met respect voor de mengsels van de belangrijkste Priorat druiven, die het terroir, de geur van de Perinet site, zeer bijzonder uit deze speciale hoek tussen Poboleda en La Morera de Montsant laat zien.

De zuivere expressie van een klassieke Priorat wijn, met respect voor de mix van de traditionele Priorat druiven en het etaleren van het terroir. Het fruit rijpt in verschillende stadia in de wijngaarden van het domein en wordt met de hand geplukt en gesorteerd. Alle druiven worden gedurende 1-2 dagen koud geweekt voor de gisting in roestvrijstalen tanks. Bij Perinet gebruiken we een techniek die 'gas rumbling' wordt genoemd om de kap te breken tijdens de gisting. Maceraties duren meer dan 30 dagen om een optimale smaak en tannine extractie te bereiken. De wijn wordt overgestoken in 40% nieuwe en 55% 1 jaar oude Franse eiken vaten. De blend bevat 5% nieuwe Amerikaanse eik om smaakvolle en kruidige aroma's toe te voegen. Deze wijn is ongefilterd en ongefilterd. De complexiteit van de Perinet 2016 is extreem, met een volle body en rijke tanninestructuur. U kunt er vandaag van genieten, maar hij zal ook mooi rijpen in uw kelder.

De druiven voor deze wijn komen van twee van Perinet's landgoed wijngaarden: Mas d'en Xes en Mas Vell. Mas d'en Xes heeft een noordelijk georiënteerde helling beplant met Cabernet Sauvignon en Syrah. Mas d'en Xes omvat een natuurlijk amfitheater op het noordoosten aan de voet van de Montsant bergketen beplant met Garnatxa en Carinyena. Mas Vell is beplant met Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah. Het ligt ten zuiden van de wijnmakerij en bestaat uit een op het zuiden gerichte wijngaard die volledig in de zon ligt, waardoor de maximale rijpheid van het gebied wordt benut. De wijngaard is op een grotere hoogte aangeplant. De verkoelende wind helpt de druiven spanning en zuurgraad te behouden. De druiven worden blok voor blok geoogst gedurende verschillende weken, met als doel elke rij te plukken met de perfecte balans tussen rijpheid en structuur.

Vintage: 2016
Production: 1,833 cases
Appellation: DOQ Priorat
Alc. Vol.: 15%
Presentation: 75 cl and 150 cl
Blend: 31% Garnatxa, 26% Carinyena, 20% Syrah, 18% Cabernet Sauvignon, 5% Merlot

Perinet - Priorat

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Perinet - Priorat

Spanje(Land)Priorat & Montsant(Regio)

DE WIJNGAARDEN VAN PERINET
De wijngaarden van Perinet omvatten drie volledig unieke en verschillende microklimaten binnen de oude Priorat regio. Dankzij de diversiteit van de wijngaarden kan ons wijnmakersteam melodie, harmonie en complexiteit toevoegen aan onze assemblages. De drie persoonlijkheden van de wijngaarden vertalen zich naar warm en fruitig in Mas Vell, fris, levendig en lang in Mas del Xes, en kruidige druiven gekoeld door mediterrane briesjes in Pendents. Deze afzonderlijke klimaten bepalen ons domein in de Priorat.

Onze traditionele aanplant van Grenache, Carignan en Syrah wordt aangevuld met internationale variëteiten van Cabernet Sauvignon en Merlot. Elk wijngaardblok heeft zijn eigen karakter, diep ingegraven in de llicorella, de zeldzame leisteen- en kwarts houdende bodems die de Priorat kenmerken. Onder omstandigheden die voor andere planten bijna onmogelijk zijn om te groeien, gedijen onze wijnstokken in hun zoektocht naar water en voedingsstoffen, een ware "strijd van de wijnstokken" om wijnen van wereldklasse te produceren.

MAS DEL XES
De wijngaard Mas del Xes is het grootste perceel van Perinet, ongeveer 10,64 ha, bestaande uit 60% naar het noorden gerichte hellingen (Cabernet en Syrah) en 40% naar het noordoosten gerichte hellingen (Garnatxa en Carinyena). De Syrah en Cabernet zijn aangeplant op terrassen in de heuvels en de Garnatxa en Cariynena wijnstokken groeien in een natuurlijk amfitheater aan de voet van de Montsant bergketen. De wijn wordt per blok geoogst gedurende verschillende weken, met als doel elke rij te plukken op het perfecte evenwicht van rijpheid en structuur dat deze locatie oplevert.

MAS VELL
Deze op het zuiden gelegen wijngaard is volledig blootgesteld aan de zon, waardoor de potentiële rijpheid van het gebied maximaal wordt benut. De hoogte is wat het onderscheidt van de naburige percelen. De meeste aanplantingen liggen rond de 250-250 meter, terwijl Mas Vell op ongeveer 385-450 meter ligt. Deze extra hoogte zorgt voor een open luifel en verkoelende winden om de zuurgraad en spanning te behouden. Dankzij de rotsachtige bodem en de overvloedige zonneschijn zijn de wijnen rond en fruitig.

PENDENTS
Pendents vertegenwoordigt de meest dramatische helling van ons domein (in sommige delen van de wijngaard bedraagt de hellingsgraad meer dan 30º). Gelegen in de buurt van het dorp Porrera is dit landgoed volledig op het noordoosten georiënteerd. Pendents ontvangt vele uren zonlicht en vitale natuurlijke luchtstroom van de Middellandse Zee. Op slechts 4ha (10 acres) gedijen Carignan, Grenache en Cabernet Sauvignon op de leisteenbodem. Hij wordt met de hand gesnoeid en zorgvuldig geoogst door onverschrokken wijngaardpersoneel en onderscheidt zich in de kelder door zijn dichtheid en finesse.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.