1

1194 Perinet - Priorat

€ 120,00(Prijs / fles)
€ 104,35(vanaf 6 stuks)
WijnhuisPerinet - Priorat
Wijnjaar2016
RegioPriorat & Montsant
TypeRode wijn
Volume0.75 L
DruifsoortCarinyena, Garnatxa, Syrah

Productinformatie

Bijkomende informatie over '1194 Perinet - Priorat'

Onze landgoedwijngaarden worden gekenmerkt door hun rassenmix en aspect. Bij Mas Vell is de zonzijde van de wijngaard het meest unieke element. De wijngaard ligt op het zuiden met rijpe wijnstokken. Pendents vertegenwoordigt de meest uitgesproken helling binnen het domein van Perinet (in sommige delen van de wijngaard bedraagt de helling meer dan 30%). Met een volledig noordoostelijke oriëntatie ontvangt Pendents de sterke invloed van verkoelende mediterrane winden. De zeebries verzacht de hitte en de bijzonder minerale bodems van deze 2016 Perinet 1194.

De 2016 vintage profiteert van de geparfumeerde Garnatxa van Mas Vell wijngaard en florale tonen van Carinyena uit de Pendents, onze meest door zeewind beïnvloede wijngaard. Diepe donkere robijnrode pigmenten creëren een dichte laag van kleuren. Aroma's van anijs, zoethout en rozemarijn worden gecombineerd met subtiele droge bladeren. De lange smaak van de zeelucht en ziltheid combineren met de essentie van de droge en rotsachtige bodem uit Priorat om goed geïntegreerde tannines te creëren. Een wijn om mee te praten, om de adem te voelen tussen de warme dagen in de rotsachtige bergen van Priorat en het zeezout in de koele avonden van de Middellandse Zee.

Vintage: 2016
Appellation: DOQ Priorat
Production: 950 cases
Presentation: 75 cl · 150cl
Ageing: 18 months in 100% new French Oak
Alc. Vol.: 15 %
Blend : 62% Garnatxa, 31% Carinyena, 7% Syrah

Perinet - Priorat

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Perinet - Priorat

Spanje(Land)Priorat & Montsant(Regio)

DE WIJNGAARDEN VAN PERINET
De wijngaarden van Perinet omvatten drie volledig unieke en verschillende microklimaten binnen de oude Priorat regio. Dankzij de diversiteit van de wijngaarden kan ons wijnmakersteam melodie, harmonie en complexiteit toevoegen aan onze assemblages. De drie persoonlijkheden van de wijngaarden vertalen zich naar warm en fruitig in Mas Vell, fris, levendig en lang in Mas del Xes, en kruidige druiven gekoeld door mediterrane briesjes in Pendents. Deze afzonderlijke klimaten bepalen ons domein in de Priorat.

Onze traditionele aanplant van Grenache, Carignan en Syrah wordt aangevuld met internationale variëteiten van Cabernet Sauvignon en Merlot. Elk wijngaardblok heeft zijn eigen karakter, diep ingegraven in de llicorella, de zeldzame leisteen- en kwarts houdende bodems die de Priorat kenmerken. Onder omstandigheden die voor andere planten bijna onmogelijk zijn om te groeien, gedijen onze wijnstokken in hun zoektocht naar water en voedingsstoffen, een ware "strijd van de wijnstokken" om wijnen van wereldklasse te produceren.

MAS DEL XES
De wijngaard Mas del Xes is het grootste perceel van Perinet, ongeveer 10,64 ha, bestaande uit 60% naar het noorden gerichte hellingen (Cabernet en Syrah) en 40% naar het noordoosten gerichte hellingen (Garnatxa en Carinyena). De Syrah en Cabernet zijn aangeplant op terrassen in de heuvels en de Garnatxa en Cariynena wijnstokken groeien in een natuurlijk amfitheater aan de voet van de Montsant bergketen. De wijn wordt per blok geoogst gedurende verschillende weken, met als doel elke rij te plukken op het perfecte evenwicht van rijpheid en structuur dat deze locatie oplevert.

MAS VELL
Deze op het zuiden gelegen wijngaard is volledig blootgesteld aan de zon, waardoor de potentiële rijpheid van het gebied maximaal wordt benut. De hoogte is wat het onderscheidt van de naburige percelen. De meeste aanplantingen liggen rond de 250-250 meter, terwijl Mas Vell op ongeveer 385-450 meter ligt. Deze extra hoogte zorgt voor een open luifel en verkoelende winden om de zuurgraad en spanning te behouden. Dankzij de rotsachtige bodem en de overvloedige zonneschijn zijn de wijnen rond en fruitig.

PENDENTS
Pendents vertegenwoordigt de meest dramatische helling van ons domein (in sommige delen van de wijngaard bedraagt de hellingsgraad meer dan 30º). Gelegen in de buurt van het dorp Porrera is dit landgoed volledig op het noordoosten georiënteerd. Pendents ontvangt vele uren zonlicht en vitale natuurlijke luchtstroom van de Middellandse Zee. Op slechts 4ha (10 acres) gedijen Carignan, Grenache en Cabernet Sauvignon op de leisteenbodem. Hij wordt met de hand gesnoeid en zorgvuldig geoogst door onverschrokken wijngaardpersoneel en onderscheidt zich in de kelder door zijn dichtheid en finesse.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.