1

Puligny-Montrachet 1er Cru Les Folatières

€ 133,40(Eenheidsprijs)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Puligny-Montrachet 1er Cru Les Folatières'

Dit perceel werd door de ouders van Vincent gekocht in 1979 en was aanvankelijk beplant met Chardonnay en Pinot Noir ! Zijn vader trok de wijnstokken eruit en herplantte ze volledig in wit. Het perceel is gelegen in lieu-dit " au Chaniot ".
Ligging van de wijngaard: Middenhelling, zuid, zuidoost expositie
Bodemtype: Klei-kalksteen
Gemiddelde leeftijd van de percelen: Ongeveer 40 jaar
Wijnbouwmethoden: De bodems worden bewerkt, de wijnstokken worden gesnoeid in guyot simple, ontbotting aangepast aan de leeftijd van de wijngaard en zijn groeikracht, duurzame landbouw, handmatige oogst.

Domaine Vincent Bouzereau à Meursault

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Domaine Vincent Bouzereau à Meursault

Frankrijk(Land)Bourgogne - Puligny-Montrachet(Regio)

Vincent Bouzereau is binnen zijn uitgebreide wijnfamilie al de tiende generatie die wijn maakt in het wereldberoemde Meursault in de Bourgogne. Hij runt het bedrijf samen met zijn vrouw Aline Delaunay. Met de elfde generatie wijnmakers zit het ook wel goed, want het stel heeft zes kinderen.
Bouzereau bezit 18 hectare wijngaarden, verdeeld over percelen in vier dorpen in de Côte de Beaune: Meursault, Auxey-Duresses, Monthélie en Puligny-Montrachet. Daarvan is 60% beplant met chardonnay en 40% met pinot noir.
Vincent werkt vanuit de opvatting dat goede wijn ontstaat in de wijngaard en omschrijft zichzelf als iemand die in eerste instantie paysan, boer, is. Zijn filosofie is simpel: ‘Om een mooie fles te maken, heb ik mooie druiven nodig.’ Hij heeft een hekel aan zware, logge wijnen en doet er in de wijngaard alles aan om te zorgen dat zijn wijnen verfijnd en goed in balans zijn, onder andere door een deel van de knoppen en later druiven weg te halen. Ook is hij een van de weinige wijnboeren in de streek die zelf zijn wijnstokken ent. Natuurlijk heeft zijn werkwijze in de kelder ook invloed op het resultaat. Vincent laat de witte wijnen bijvoorbeeld in houten vaten gisten en rijpen. Dat geeft zijn wijnen naast finesse ook een indrukwekkende kracht.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.