1

OPENINGUREN FEESTDAGEN : VR. 26/12 9u-12u-14u-17u ZAT. 27/12 10u-12u30-14u-17u -- MA. 29/12 10u-12u-14u-18u DI. 30/12 9u-12u-14u-18u WOE. 31/12 9u-14u

Auxey-Duresses 1er Cru Les Bas des Duresses - Domaine Vincent Bouzereau

€ 42,09(Eenheidsprijs)
€ 35,07/ fles(Prijs 5+1)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Auxey-Duresses 1er Cru Les Bas des Duresses - Domaine Vincent Bouzereau'

Dit perceel behoort tot de allereerste wijngaarden die Vincent aankocht bij de start van zijn domein. Dankzij de uitstekende staat van de oude stokken was heraanplant niet nodig – een prachtig stuk erfgoed dat vandaag nog steeds zijn karakter toont in het glas.

De wijngaard

Druivenras: Pinot Noir

Ligging: Oude wijngaard, ideaal gelegen halverwege de helling met een zuidelijke tot zuidoostelijke oriëntatie

Bodem: Klei-kalksteen

Gemiddelde leeftijd van de stokken: Meer dan 60 jaar

De wijngaard wordt duurzaam bewerkt: de bodems worden geploegd, de wijnstokken gesnoeid volgens guyot simple, met aangepaste ontknopping in functie van de leeftijd en de groeikracht. De oogst gebeurt volledig manueel.

Vinificatie & rijping

De druiven worden met de hand geselecteerd op de sorteertafel, ontsteeld en vergist in open kuipen met temperatuurcontrole. Er worden geen artificiële gisten toegevoegd; enkel natuurlijke, inheemse gisten worden gebruikt om het terroir en het karakter van het oogstjaar te respecteren. De vinificatie gebeurt met manuele pigeage en remontage.
Na persing rijpt de wijn ongeveer 18 maanden op eikenhouten vaten, waarvan 30% nieuw hout. De wijn wordt na de malolactische gisting overgestoken, licht gefilterd of helemaal niet, en uiteindelijk op het domein gebotteld.

Het resultaat

Deze Auxey-Duresses is rond, vol en expressief. De ligging van het dorp onderaan de vallei zorgt voor wijnen met structuur én fruit.

Proefnotitie:
Een geconcentreerde stijl met fijne tannines. Florale aroma’s in de neus en een brede, sappige smaak met tonen van rood fruit.

Rijpingspotentieel: Tot 10 jaar

Serveertemperatuur: 14–16 °C

Foodpairing

Uitstekend bij gekruid rood vlees, gerechten met een wijnsaus en krachtige kazen.

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Domaine Vincent Bouzereau à Meursault

Frankrijk(Land)Bourgogne - Auxey-Duresses(Regio)

Vincent Bouzereau is binnen zijn uitgebreide wijnfamilie al de tiende generatie die wijn maakt in het wereldberoemde Meursault in de Bourgogne. Hij runt het bedrijf samen met zijn vrouw Aline Delaunay. Met de elfde generatie wijnmakers zit het ook wel goed, want het stel heeft zes kinderen.
Bouzereau bezit 18 hectare wijngaarden, verdeeld over percelen in vier dorpen in de Côte de Beaune: Meursault, Auxey-Duresses, Monthélie en Puligny-Montrachet. Daarvan is 60% beplant met chardonnay en 40% met pinot noir.
Vincent werkt vanuit de opvatting dat goede wijn ontstaat in de wijngaard en omschrijft zichzelf als iemand die in eerste instantie paysan, boer, is. Zijn filosofie is simpel: ‘Om een mooie fles te maken, heb ik mooie druiven nodig.’ Hij heeft een hekel aan zware, logge wijnen en doet er in de wijngaard alles aan om te zorgen dat zijn wijnen verfijnd en goed in balans zijn, onder andere door een deel van de knoppen en later druiven weg te halen. Ook is hij een van de weinige wijnboeren in de streek die zelf zijn wijnstokken ent. Natuurlijk heeft zijn werkwijze in de kelder ook invloed op het resultaat. Vincent laat de witte wijnen bijvoorbeeld in houten vaten gisten en rijpen. Dat geeft zijn wijnen naast finesse ook een indrukwekkende kracht.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.