1

Bourgogne Blanc Côte d'Or - Domaine Vincent Bouzereau

€ 26,39(Prijs / fles)
€ 22,95(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Bourgogne Blanc Côte d'Or - Domaine Vincent Bouzereau'

Domaine Vincent Bouzereau Bourgogne Blanc
Van wijnstokken geplant op de vlakte, onder Meursault, op oostelijk gelegen grind en met kalksteen bedekte klei.  1,5 hectare met 30 jaar oude wijnstokken zijn verdeeld over 4 percelen die zijn aangeplant tegen 10.000 wijnstokken per hectare. Gemiddelde opbrengst van 60 hl/ha. De behandelingen zijn aangepast aan de klimatologische omstandigheden van het jaar. De wijn ondergaat een klassieke pneumatische persing zonder enzymen en zonder gekweekte gisten. De most wordt op vat gefermenteerd en de wijn wordt na een lichte filtratie 12 maanden gerijpt en gebotteld. Dit is klassieke Bourgogne Blanc, met een typische Chardonnay neus van schoon citrusfruit en bloemen, en met een goede lengte.

Domaine Vincent Bouzereau à Meursault

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Domaine Vincent Bouzereau à Meursault

Frankrijk(Land)Bourgogne(Regio)

Vincent Bouzereau is binnen zijn uitgebreide wijnfamilie al de tiende generatie die wijn maakt in het wereldberoemde Meursault in de Bourgogne. Hij runt het bedrijf samen met zijn vrouw Aline Delaunay. Met de elfde generatie wijnmakers zit het ook wel goed, want het stel heeft zes kinderen.
Bouzereau bezit 18 hectare wijngaarden, verdeeld over percelen in vier dorpen in de Côte de Beaune: Meursault, Auxey-Duresses, Monthélie en Puligny-Montrachet. Daarvan is 60% beplant met chardonnay en 40% met pinot noir.
Vincent werkt vanuit de opvatting dat goede wijn ontstaat in de wijngaard en omschrijft zichzelf als iemand die in eerste instantie paysan, boer, is. Zijn filosofie is simpel: ‘Om een mooie fles te maken, heb ik mooie druiven nodig.’ Hij heeft een hekel aan zware, logge wijnen en doet er in de wijngaard alles aan om te zorgen dat zijn wijnen verfijnd en goed in balans zijn, onder andere door een deel van de knoppen en later druiven weg te halen. Ook is hij een van de weinige wijnboeren in de streek die zelf zijn wijnstokken ent. Natuurlijk heeft zijn werkwijze in de kelder ook invloed op het resultaat. Vincent laat de witte wijnen bijvoorbeeld in houten vaten gisten en rijpen. Dat geeft zijn wijnen naast finesse ook een indrukwekkende kracht.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.