1

Onze allerbeste wensen voor een gezond en vineus 2022

Domaine Vincent Bouzereau - Bourgogne Aligoté

€ 15,24(Eenheidsprijs)
€ 13,25(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Domaine Vincent Bouzereau - Bourgogne Aligoté'

Deze Aligoté is afkomstig van twee percelen: een oud perceel dat 70 jaar geleden is aangeplant en door Vincent is geërfd; een tweede perceel dat het eerste is dat Vincent heeft gekocht toen hij in de jaren 1990 met zijn activiteiten begon. Aligoté is een oude Bourgondische druivensoort. De wijn is droog en fruitig, en moet jong gedronken worden om zijn typiciteit te behouden.

Druivensoort: Aligoté
Locatie wijngaard: In de vlakte van Meursault
Bodemtype: Klei-kalksteen
Gemiddelde leeftijd van de percelen: 70 jaar en 30 jaar oud
Wijnbouwmethoden: De bodems worden bewerkt, wijnstokken gesnoeid in guyot simple, ontbladering aangepast aan de leeftijd van de wijngaard en zijn groeikracht, duurzame landbouw, handmatige oogst.

Vinificatie: De vinificatie vindt plaats in roestvrijstalen tank om het fruit en de frisheid van de wijn te behouden, en in eiken vaten voor de oxygenatie. Geen kunstmatige gisten toegevoegd, uitsluitend inheemse gisten om de typiciteit van het terroir en van het oogstjaar te behouden.
Rijping: De wijn wordt gebotteld na 1-12 maanden rijping.
Filtratie indien nodig, afhankelijk van het oogstjaar. Botteling op het domein.
De vaten: 50% eikenhout - 50% roestvrijstalen tank

Domaine Vincent Bouzereau à Meursault

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Domaine Vincent Bouzereau à Meursault

Frankrijk(Land)Bourgogne(Regio)

Vincent Bouzereau is binnen zijn uitgebreide wijnfamilie al de tiende generatie die wijn maakt in het wereldberoemde Meursault in de Bourgogne. Hij runt het bedrijf samen met zijn vrouw Aline Delaunay. Met de elfde generatie wijnmakers zit het ook wel goed, want het stel heeft zes kinderen.
Bouzereau bezit 18 hectare wijngaarden, verdeeld over percelen in vier dorpen in de Côte de Beaune: Meursault, Auxey-Duresses, Monthélie en Puligny-Montrachet. Daarvan is 60% beplant met chardonnay en 40% met pinot noir.
Vincent werkt vanuit de opvatting dat goede wijn ontstaat in de wijngaard en omschrijft zichzelf als iemand die in eerste instantie paysan, boer, is. Zijn filosofie is simpel: ‘Om een mooie fles te maken, heb ik mooie druiven nodig.’ Hij heeft een hekel aan zware, logge wijnen en doet er in de wijngaard alles aan om te zorgen dat zijn wijnen verfijnd en goed in balans zijn, onder andere door een deel van de knoppen en later druiven weg te halen. Ook is hij een van de weinige wijnboeren in de streek die zelf zijn wijnstokken ent. Natuurlijk heeft zijn werkwijze in de kelder ook invloed op het resultaat. Vincent laat de witte wijnen bijvoorbeeld in houten vaten gisten en rijpen. Dat geeft zijn wijnen naast finesse ook een indrukwekkende kracht.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.