1

Domaine Des Deux Roches - Saint-Veran Les Pommards

€ 28,17(Prijs / fles)
€ 24,50(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Domaine Des Deux Roches - Saint-Veran Les Pommards'

Terroir
Le Domaine des Deux Roches est situé dans le Mâconnais, les deux Roches de Solutré et de Vergisson, classées Grands Sites Naturels de France. Trois lieux-dits (Pommard-Roncevaux-Carette) donnent une unité géologique et climatique forte, d'où les initiales P.R.C. Les vignes sont plantées en milieu de coteaux sur des sols calcaires, argileux, et riches en fer.

Cépage
100% Chardonnay

Vinification
Vendanges manuelles. Vinification et élevage 100% en fûts de chênes pendant 1 an sur lie. Fermentation alcoolique avec les levures indigènes. Fermentation malolactique recherchée.

Domaine Des Deux Roches - Mâcon

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Domaine Des Deux Roches - Mâcon

Frankrijk(Land)Bourgogne - Saint-Veran(Regio)

De families Collovray en Terrier komen uit Davayé, een dorp, gelegen in het zuiden van Bourgondië, tussen de mooiste wijngaarden van de Mâconnais in de buurt van de kalksteenrotsen van Vergisson en Solutré.
 
De wijngaarden van de Mâconnais hebben hun wortels in de Gallo-Romeinse periode rond de 3de eeuw. De ontwikkeling ervan ging door onder de bescherming van de monniken die verbonden waren aan de Abdij van Cluny, tot 1660, toen Lodewijk XIV de wijnen van de Côte Mâconnaise aan zijn hof aannam.
 
Zo profiteert het meest zuidelijke deel van de Bourgondische wijngaarden van een uitzonderlijk terroir en klimaat dat de Chardonnay-druif sublimeert. Deze voorouderlijke cultuur geeft geboorte aan de beroemde Pouilly-Fuissé en Saint-Véran benamingen gelegen op de sites van Solutré-Pouilly, Fuissé en Vergisson.
 
Het is in het hart van dit prachtige terroir dat twee jeugdvrienden, Jean-Luc Terrier en Christian Collovray, in 1986 met hun vrouwen het Domaine des Deux Roches hebben opgericht. De naam werd gekozen in verband met hun percelen in de buurt van de rotsen van Vergisson en Solutré, geklasseerd als een grote natuurlijke en historische site.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.