1

Domaine Des Deux Roches - Pouilly-Fuisse Les Crays

€ 37,95(Prijs / fles)
€ 33,00(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Domaine Des Deux Roches - Pouilly-Fuisse Les Crays'

Terroir
La parcelle des Crays est située au pied de la falaise rocheuse de Vergisson sur un sol très calcaire en forte pente. Elle est à l'abri du Nord, les vignes sont les plus hautes de l'appellation Pouilly-Fuissée.

Climat
Après un travail méticuleux à la vigne, les raisins sont vendangés à la main, la vinification et l'élevage se déroulent en fûts pendant 18 à 24 mois.

Cépage
100% Chardonnay

Vinification
Cette cuvée est élevée en fûts dont 15/20% de fût neufs

Domaine Des Deux Roches - Mâcon

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Domaine Des Deux Roches - Mâcon

Frankrijk(Land)Bourgogne - Pouilly-Fuissé(Regio)

De families Collovray en Terrier komen uit Davayé, een dorp, gelegen in het zuiden van Bourgondië, tussen de mooiste wijngaarden van de Mâconnais in de buurt van de kalksteenrotsen van Vergisson en Solutré.
 
De wijngaarden van de Mâconnais hebben hun wortels in de Gallo-Romeinse periode rond de 3de eeuw. De ontwikkeling ervan ging door onder de bescherming van de monniken die verbonden waren aan de Abdij van Cluny, tot 1660, toen Lodewijk XIV de wijnen van de Côte Mâconnaise aan zijn hof aannam.
 
Zo profiteert het meest zuidelijke deel van de Bourgondische wijngaarden van een uitzonderlijk terroir en klimaat dat de Chardonnay-druif sublimeert. Deze voorouderlijke cultuur geeft geboorte aan de beroemde Pouilly-Fuissé en Saint-Véran benamingen gelegen op de sites van Solutré-Pouilly, Fuissé en Vergisson.
 
Het is in het hart van dit prachtige terroir dat twee jeugdvrienden, Jean-Luc Terrier en Christian Collovray, in 1986 met hun vrouwen het Domaine des Deux Roches hebben opgericht. De naam werd gekozen in verband met hun percelen in de buurt van de rotsen van Vergisson en Solutré, geklasseerd als een grote natuurlijke en historische site.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.