1

Brancaia Il Blu Rosso Toscana IGT - magnum

€ 161,92(Prijs / fles)
€ 140,80(vanaf 3 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Brancaia Il Blu Rosso Toscana IGT - magnum'

THE TIMELESS MODERN
IL BLU is "... de wijn die Brancaia op de kaart heeft gezet van de beroemdste wijnhuizen van Toscane" (Monica Larner voor Robert Parker).
Onze topwijn belichaamt perfect de onmiskenbare identiteit van ons wijnhuis en onze visie op wijnmaken, die is gebaseerd op een compromisloze inzet voor kwaliteit en respect voor de natuur.
Sinds zijn debuut in 1988 is IL BLU het resultaat van ons voortdurende streven naar perfectie. De wijn wordt uitsluitend geperst uit de beste, met de hand geselecteerde druiven van onze twee wijngaarden in de Chianti streek.
De blend van 70% Merlot, 25% Sangiovese en 5% Cabernet Sauvignon rijpt 20 maanden in Franse barriques (tweederde nieuw) en daarna nog minstens een jaar in de fles. Met ultrafijne tannines en een zachte en volle afdronk is IL BLU een volle wijn die indruk maakt met zijn complexiteit en elegantie.
In de afgelopen 30 jaar is IL BLU niet alleen een symbool geworden voor Brancaia, maar heeft het ook wereldwijde erkenning gekregen. Voor veel wijnliefhebbers is het al lang een klassieker en het wordt regelmatig geprezen door wijncritici van over de hele wereld.
Net als zijn onmiskenbare etiket, een van de karakteristieke kenmerken van ons wijnhuis, vertoont deze wijn dezelfde kenmerken: modern, elegant en tijdloos.

Ideaal bij: stevige gerechten, rood vlees en donker wild gevogelte. Onze favoriet: bij Bistecca alla Fiorentina gemaakt van Chianina rundvlees.Awards:
 95/100 Jams Suckling

Brancaia - Chianti Classico

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Brancaia - Chianti Classico

Italië(Land)Toscane - Igt(Regio)

Il Blu neemt een vaste plaats in tussen de topwijnen van Italië en wordt al door veel wijnliefhebbers beschouwd als een klassieker. Deze nobele wijn komt van Casa Brancaia in Castellina. In 1981 richte het Zwitserse echtpaar Brigitte en Bruno Widmer Brancaia op. Slechts twee jaar later stond het op de eerste plaats met zijn Chianti Classico (vandaag Riserva) bij een grote proeverij. Brancaia behoort al lang bij de top van Toscaanse producenten. De wijnen bekleden de hoogste rang bij proeverijen en worden zeer geprezen door internationale wijncritici.
Het snelle aanvankelijke succes werd gevolgd door een gestage uitbreiding van activiteiten. In 1989 bijvoorbeeld, verwierven Widmer en zijn vrouw een andere wijnmakerij (Poppi) in Radda. En negen jaar later werd een derde tak opgericht ten zuidoosten van Grosseto (Maremma).  Daar wordt de topwijn Ilatraia geperst waardoor het totaal aantal hectaren wijngaarden nu 66 bedraagd. Sinds 1998 is Barbara Widmer -studeerde oenoloog en mede-eigenaar- verantwoordelijk voor de vinificatie en de wijngaarden. Ze wordt geadviseerd door de uitstekende oenoloog Carlo Ferrini.

De elegante wijnen rijpen in twee ultramoderne wijnkelders (Chianti Classico en Maremma) gedurende minstens 12 maanden in Franse eiken vaten en grote tonneaux. De Sangiovese is dominant in de Chianti Classico Riserva en de Chianti Classico, maar ook significant betrokken bij de Il Blu en de Tre. Voor Ilatraia daarentegen is sinds de oogst van 2009 geen Sangiovese meer gebruikt, enkel nog Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon & Petit Verdot.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.