1

Livio Soria - Barbera d'Asti San Giacomo Jeroboam

€ 78,43(Prijs / fles)
€ 68,20(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Livio Soria - Barbera d'Asti San Giacomo Jeroboam'

Diep robijnrode wijn met in de neus gebrande toetsen, kruiden en kersen. In de mond vol, volledig in lijn met de neus. Kortom een grote elegante wijn met een lange afdronk. 60% van de wijn rijpt gedurende 8 maanden in inox vaten, de andere 40% gedurende 6 maanden in nieuwe eikenhouten vaten. De druiven zijn afkomstig van de “San Guiseppe” wijngaard in La Morra. De ondergrond bestaat voornamelijk uit kalk en klei. Totale productie 5.500 flessen. Optimale schenktemperatuur: tussen 16 en 18°C.

Livio Soria - Barbera d'Asti

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Livio Soria - Barbera d'Asti

Italië(Land)Piëmonte - Barbera d'Asti(Regio)

Livio Soria bezit 10 hectare wijngaarden in het heuvelachtige Calosso in het zuidoosten van Piemonte. De leiachtige en kalkachtige samenstelling van de bodem zorgt voor optimale omstandigheden voor de teelt van wijnstokken zoals Barbera en andere lokale variëteiten en geeft de druiven de kenmerkende eigenschappen van het gebied voor de productie van wijnen van hoge kwaliteit. Livio en zijn zoon Alberto volgen persoonlijk elk stadium van de productie, van de wijngaard tot in de kelder. Hun aandacht is gericht op het verkrijgen van wijnen die de smaken en aroma's van het oorspronkelijke gebied behouden en tot uitdrukking brengen, met volledige inachtneming van de traditie.  Sinds 1856 is de wijnbouw familietraditie. Alberto Soria (zoon) is afgestudeerd oenologie en liep stage bij verschillende topwijnbouwers in Bourgogne. Sinds de terugkomst uit Bourgogne wordt er steeds gewerkt aan continue verbetering van het werk in de wijngaarden en in de kelder. De wijnen zijn eleganter en frisser van stijl en beter gebalanceerd dan voorheen. Het gamma omvat "San Giacomo", "Roditiglia", "Just Black" en de gebalanceerde Chardonnay "Il Gallo".


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.