1

Openingsuren december 17-18/12: 10u-17u & 14u-18u // 21/12: 10u-17u // 23/12: 10u-18u // 24/12: 10u-16u // Gesloten op Kerstdag // 26-27/12: 9u-12u-14u-18u // 28/12: 10u-17u // 30/12: 10u-17u // 31/12: 10u-14u

Livio Soria - Barbera d'Asti Superiore Rodotiglia

€ 23,00(Eenheidsprijs)
€ 20,00(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Livio Soria - Barbera d'Asti Superiore Rodotiglia'

BARBERA D'ASTI
Denominazione di Origine Controllata e Garantita
SUPERIORE
Rodotiglia
De Druif
Barbera d'Asti wordt voor 100% verkregen uit deels 80 jaar oude wijnstokken die op 350 meter hoogte op de zuidoostelijke heuvels van de gemeente Calosso d'Asti zijn aangeplant.
De gemiddelde jaarproductie bedraagt ongeveer 45 Hl per hectare. Elke druiventros wordt tijdens de oogst, die in de eerste helft van september plaatsvindt, zorgvuldig met de hand geselecteerd.
De wijn
De vinificatie vindt plaats in roestvrijstalen vaten gedurende 6 tot 8 dagen. Na de decantering rijpt de wijn in vaten van 225 liter en kuipen van 1500 liter, gemaakt van Frans eikenhout uit het Centraal Massief. De wijn rijpt op deze manier gedurende ongeveer 24 maanden. De commercialisering begint na nog eens 6 tot 8 maanden rijping in de fles.
Intens robijnrode kleur met oranje tinten na rijping.
Fijne en aanhoudende aroma's van rood fruit, pruimen en kersen.
Droog en fruitig, krachtig en zeer lang in de mond.
Lang houdbare wijn.
Bodemtype:
Kalkrijke grond, Blauwe Tufsteen pH 8,00
Planten per hectare: 4500 planten
Oppervlakte: 6000 m².
In het hart van de Rodotiglia wijngaarden in Calosso d'Asti, maken onze voorouders al eeuwenlang een Barbera van hoge kwaliteit. Deze rijke en elegante fles is de vrucht van deze traditie die in ons edele land wordt voortgezet.

Livio Soria - Barbera d'Asti

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Livio Soria - Barbera d'Asti

Italië(Land)Piëmonte - Barbera d'Asti(Regio)

Livio Soria bezit 10 hectare wijngaarden in het heuvelachtige Calosso in het zuidoosten van Piemonte. De leiachtige en kalkachtige samenstelling van de bodem zorgt voor optimale omstandigheden voor de teelt van wijnstokken zoals Barbera en andere lokale variëteiten en geeft de druiven de kenmerkende eigenschappen van het gebied voor de productie van wijnen van hoge kwaliteit. Livio en zijn zoon Alberto volgen persoonlijk elk stadium van de productie, van de wijngaard tot in de kelder. Hun aandacht is gericht op het verkrijgen van wijnen die de smaken en aroma's van het oorspronkelijke gebied behouden en tot uitdrukking brengen, met volledige inachtneming van de traditie.  Sinds 1856 is de wijnbouw familietraditie. Alberto Soria (zoon) is afgestudeerd oenologie en liep stage bij verschillende topwijnbouwers in Bourgogne. Sinds de terugkomst uit Bourgogne wordt er steeds gewerkt aan continue verbetering van het werk in de wijngaarden en in de kelder. De wijnen zijn eleganter en frisser van stijl en beter gebalanceerd dan voorheen. Het gamma omvat "San Giacomo", "Roditiglia", "Just Black" en de gebalanceerde Chardonnay "Il Gallo".


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.