1

Brancaia Ilatraia Rosso Maremma IGT - Methusalem

€ 544,50(Prijs / fles)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Brancaia Ilatraia Rosso Maremma IGT - Methusalem'

POWER MEETS FINESSE
De Ilatraia is onze topwijn uit de Maremma - hij is vol van smaak en imponeert met zijn frisheid, precisie en elegantie. Deze wijn toont een perfect evenwicht tussen rijpheid en finesse. Hij is uiterst zijdeachtig en gepolijst met soepele tannines die typisch zijn voor de Toscaanse kust. De blend van 40% Petit Verdot, 40% Cabernet Sauvignon en 20% Cabernet Franc laat de volle schoonheid van dit terroir zien. Dit komt niet in de laatste plaats doordat de drie druivensoorten perfect kunnen rijpen zonder irrigatie. Ilatraia rijpt 18 maanden in half nieuwe Franse barriques en rijpt daarna nog minstens een jaar in de fles. "Wat een balans van rijpheid en finesse. Groot potentieel, "zegt James Suckling, lovend over de 2015 Ilatraia.

Ideaal bij: gerechten met evenwichtige, intense smaken, bij vlees- en wildgerechten (gebakken of gestoofd), bij gevogelte zoals duif of fazant. Onze favoriet: verse tagliatelle met ragout van wild zwijn.


93 POINTS THE WINE ADVOCATE Aug 2013 by Monica Larner

A blend of Cabernet Sauvignon (40%), Petit Verdot (40%) and Cabernet Franc (20%), the 2010 Ilatraia is a wine of gorgeous intensity and clarity. This muscular wine shows power and heft with thick tones of blackberry and cassis. Soft layering characterizes the finish. Anticipated maturity: 2014-2015.

After working on our new estate in the Maremma for 10 years we have learnt a lot. Moreover the today's age of the vines and new varietals provide us with additional opportunities. Based on this we have reconsidered the blend of Brancaia ILATRAIA - the wine is now even more elegant than before, composed by grape varietals that ripen optimal every year in the Maremma even without irrigation. Brancaia ILATRAIA is an intense, elegant and terroir-typical wine.

Brancaia - Chianti Classico

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Brancaia - Chianti Classico

Italië(Land)Toscane - Maremma(Regio)

Il Blu heeft een vaste plaats tussen de topwijnen van Italië en wordt door veel wijnliefhebbers al beschouwd als een klassieker. De heerlijke wijn is afkomstig van Casa Brancaia in Castellina. "Mijn ouders gingen in 1981 op vakantie naar Toscane en werden verliefd op de streek, de mensen en natuurlijk het goede eten en de heerlijke wijn. Dus zochten ze een vakantiehuis - en kochten Brancaia, samen met de wijngaarden," vertelt Barbara Widmer, de Zwitserse vrouw die eigenlijk architect wilde worden, maar oenologie ging studeren en in 1998 het nu zeer succesvolle wijnhuis van haar ouders overnam.

Na slechts twee jaar "hobbywijnproductie" slaagden de nieuwkomers uit Zürich erin om de eerste plaats te veroveren op een grote Chianti Classico proeverij. En dat in niet bepaald gemakkelijke tijden. Het snelle eerste succes wakkerde het verlangen naar meer aan en dus breidden de activiteiten zich gestaag uit. In 1989 kocht het echtpaar Widmer het wijnhuis Poppi in Radda, dat sindsdien de zetel van de familie was geworden. En negen jaar later werd het derde domein opgericht in het teeltgebied Morellino di Scansano in de Maremma vlakbij Grosseto. Daar wordt de Supertuscan "Ilatraia" gemaakt van een onconventionele blend van 40% cabernet sauvignon, 40% petit verdot en 20% cabernet franc.

Barbara Widmer is sinds 1998 als hoofd-oenoloog verantwoordelijk voor de wijnproductie en de wijngaarden. Ze wordt ondersteund door de keldermeesters Amar Amarouche (in de Maremma) en Fabrizio Benedetti (in de Chianti) en de uitstekende oenoloog Carlo Ferrini als consultant.

Milieubescherming is een topprioriteit bij Brancaia. Barbara Widmer werkt volgens geïntegreerde productierichtlijnen. De wijngaarden worden duurzaam beschermd, individuele zieke of dode wijnstokken worden met de hand herplant en verzorgd totdat de wortels sterk genoeg zijn. Met de oogst van 2019 is de omschakeling naar biologische teelt voltooid en vanaf deze oogst zijn alle wijnen biologisch gecertificeerd.

Brancaia behoort al lange tijd tot de top van de Toscaanse producenten. De wijnen staan steevast bovenaan in proeverijen en worden zeer geprezen door internationale wijncritici. De elegante groeiers rijpen in twee state-of-the-art wijnkelders (Chianti Classico en Maremma), elk in geschikte moderne containers. Nieuwe cementen en stalen gistingsvaten, tot Franse barriques en tonneaux. Nooit opvallend, zuiverheid, fruit en elegantie staan altijd centraal.

Het vlaggenschip van Toscane, de Sangiovese, domineert in de Chianti Classico Riserva en Chianti Classico, maar speelt ook een belangrijke rol in Il Blu en de basiswijn Tre, waarvan de druiven afkomstig zijn van alle drie de wijngaarden.

"... een reeks producten die allemaal schitteren met rijp fruit, goed ondersteund door een mooie eik en krachtige structuren, maar die niet de nodige frisheid missen."


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.