1

Castagnoli Chianti Classico Riserva Terrazze

€ 33,93(Eenheidsprijs)
€ 29,50(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Castagnoli Chianti Classico Riserva Terrazze'

100% Sangiovese. De allerbeste percelen van Castagnoli rijpen 24 maanden op eikenhout. De naam van onze Riserva is afgeleid van de oude Toscaanse stenen terrassen die het beeld van de wijngaarden en de wijnmakerij bepalen.

Gecertificeerd biologisch IT BIO 006

Castagnoli - Chianti Classico

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Castagnoli - Chianti Classico

Italië(Land)Toscane - Chianti Classico(Regio)

Castagnoli is een klein landgoed van 11ha in Castellina in Chianti aan de westelijke rand van de Chianti Classico DOCG. Dit landgoed bezit een opvallend terroir, een van de mooiste van de Chianti. Steile terrassen zijn uitgehouwen in een westelijk gelegen amfitheater onder de wijnmakerij. De bodem is sterk afgebroken en schilferige galestro schist. De Sangiovese wijnstokken worden gesnoeid en geleid zoals de Syrah van de noordelijke Rhône, met één houten staak per wijnstok. Er zijn verschillende kleine micro-terroirs die afzonderlijk worden gevinifieerd en uiteindelijk gemengd tot de drie wijnen van het domein: Chianti Classico, Chianti Classico Riserva, of IGT Toscana Rosso "Salita." Salita is een enkel perceel van hoger gelegen terrassen met zuidelijke ligging. De naam "Salita" verwijst naar het zonovergoten karakter van dit deel van de wijngaard. Eigenaar Alfred Schefenacker is de drijvende kracht achter dit kleine landgoed met een geweldig potentieel. Hij wil het restaureren en ontwikkelen tot een van de mooiste landgoederen in de Chianti. De Sangiovese wijngaarden van Castagnoli genieten van een koel klimaat, de wijnstokken zijn geplant hoger dan 1000 meter boven de zeespiegel.

"An organic Winery cultivating bush vines on ancient terraces to express the greatness of Sanguis Jovis, the blood of Jupiter: Sangiovese"

 

 


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.