1

Marsannay En Clémengeots

€ 56,00(Eenheidsprijs)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Marsannay En Clémengeots'

Deze Marsannay En Clémengeots, afkomstig van een klein perceel wijnstokken, waarvan sommige meer dan 60 jaar oud zijn, is buitengewoon fruitig en zeer smakelijk.

Een geweldige wijn, gesigneerd door een zeer getalenteerde wijnmaker.

93/100 Decanter: "Indrukwekkende rijpheid van dit zonnige en vrij homogene terroir van Couchey. De helft van het fruit is afkomstig van zeer oude wijnstokken en gefermenteerd in hele trossen; terwijl het fruit van jonge wijnstokken wordt ontsteeld. Het rijpe fruit onthult tannines soepel en fluwelig met een mooie lengte in de mond. Drinken 2021 - 2034."

Domaine Sylvain Pataille - Marsannay (Bio)

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Domaine Sylvain Pataille - Marsannay (Bio)

Frankrijk(Land)Bourgogne - Marsannay(Regio)

Marsannay ligt op de grens van Dijon aan de rand van de Côte de Nuits in het uiterste noorden van Bourgogne. Couchy, Fixin, Brochon, Gevrey-Chambertin, Morey-Saint-Denis, Chambolle-Musigny en Nuits-St-Georges met daaronder Vougeot en Vosne-Romanée maken deel uit van de Cotes-de-Nuits.
Sylvain Pataille is een van de rijzende sterren van Bourgogne. De bekende Britse wijnjournalist Jamie Goode heeft hem de "Meester van Marsannay" genoemd en Jancis Robinson MW merkt op dat "zijn duidelijk blauw gelabelde wijnen veel hebben gedaan om dit dorp op de kaart te zetten voor de Bourgogne liefhebbers - hoewel de prijzen nog steeds niet zo hoog zijn als die voor Gevrey Chambertin, die net ten zuiden van hier zijn gemaakt". Dit is een producent die "de moeite waard is om naar te kijken", gaat ze verder.
In 1999 bezat hij slechts 1 hectare wijnstokken, momenteel bezit Pataille 17 hectare in Marsannay; hij produceert twaalf cuvées met eveneens de nadruk op Aligoté, Passetoutgrain en regionale bottelingen van wit, rosé en rood.
In de wijngaard houdt Pataille het zo natuurlijk mogelijk en is een van de weinige producenten in Marsannay die handmatig blijft oogsten. Van wijngaard tot kelder, zijn benadering is zeer terughoudend als het gaat om nieuw hout. Het eindresultaat zijn wijnen die perfect hun regio weerspiegelen, en zoals Jancis Robinson het verwoord, aantonen "dat grote Bourgogne wijnen afkomstig kunnen zijn van een klein adres".
De wijnen van Domaine Sylvain Pataille tonen inderdaad aan dat er prachtige Bourgogne beschikbaar is die de bankrekening niet pluimt. Zijn rode wijnen zijn mollig, mineraal en vettig. Zijn witte zijn even indrukwekkend - prachtig gestructureerd, evenwichtig en fris. Pataille beheerst alle knepen van het vak.

Burgundy Report
First something of an aligoté-a-thon, then great, great wines, one after another. One of the best addresses for 2017s!


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.